TEST OF TIME<>
012019<><>

Apple Cider Spider

Iako je Sierra poznata po izvanrednim serijalima point & click avantura, među ranijim radovima krije se i poneka arkada poput Apple Cider Spidera, originalno napravljene za Apple računare, a 1984. godine portovane i na popularnog „Debeljka”.

Nalazite se u ulozi malenog pauka koji je naumio da se pridruži svojoj porodici na poslednjem spratu fabrike za proizvodnju jabukovače. Da bi dospeo do potkrovlja, pauk mora da se provuče kroz trospratni splet platformi koji prati proizvodni proces jabukovače, od dopremanja svežih plodova, preko sečenja, ceđenja i konačno flaširanja, ali u obrnutom redosledu. Baš kao pravi pauk, osim gmizanja po horizontalnim platformama i pokretnim trakama, možete da pužete i uz zidove. Pritom treba izbegavati svaki kontakt sa jabukama, bilo u formi plodova ili ceđenog soka, kao i sa menažerijom koja je zaposela fabriku. Naš junak očigledno pripada porodici paukova skakača, ali ipak treba biti obazriv jer će svaki pad sa veće visine biti poguban po njega.

Na prvi pogled čini se da je Apple Cider Spider prekratka igra jer sadrži svega tri ekrana, međutim, to je zapravo samo prvi nivo. Kada se popnete do tavana, igra vas ponovo vraća u prizemlje i pred vas stavlja isti zadatak, ali u donekle otežanim uslovima. Sa svakim prelaskom dodaju se nova smetala – insekti, ptice i druge životinje koje defiluju fabrikom, stvarajući nove izazove na deonicama za koje ste mislili da držite u malom prstu.

Darko MIHOKOVIĆ

 
(Super) World Court
After the War
Slaine
Apple Cider Spider
Šta mislite o ovom tekstu?
Hercules: Slayer of the Damned

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2G7qj5w
Veličina:
13 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera