TEST OF TIME<>
012019<><>

Slaine

Vaša omiljena rubrika ne bi prošla test vremena da sa ovog naslova nismo reskim pokretom svukli pokrov zaborava, ispružili ruku sa otvorenom šakom i naklonom predstavili neponovljiv sistem kontrole sa kojim ćete se uhvatiti u koštac.

Igra je neka vrsta avanture, pa se sva radnja odvija biranjem jedne od trenutno raspoloživih opcija, zavisno od toga u kakvoj se situaciji nalazite. Autori igre su, međutim, odlučili da je zabavno da opcije „lete” po ekranu. Da biste uradili bilo šta, makar pogledali inventar, potrebno je da naciljate reč Inventory, dok vam ne pobegne. Moramo da citiramo jedan komentar da je „korišćenje interfejsa kao gađanje pikadom u rečnik”. Na ovaj način kao da je uneta neka doza aktivnosti igrača u inače pasivnu tekstualnu igru sa ilustracijama. Nama se dopao i sistem kontrole u Last Ninji, tako da naš entuzijazam uzmite sa dozom rezerve.

Inače, igra je zasnovana na stripu, za koji verujemo da su čuli samo malobrojni zaljubljenici ove umetnosti kod nas. Slaine varvarin i njegov pomoćnik koga nosi na ramenu našli su se na obronku nekog sela. Tumaranjem nailazite i na neke predmete, kao i na seljane koji će vas verovatno napasti (gde sistem kontrole dobija novi smisao). Pored nemirnih opcija, na ekranu je prikazana trenutna lokacija sa ubačenim stripskim okvirima ukoliko ima nekih dešavanja. Ilustracije su predivne, iako malobrojne, a atmosfera u igri je na nivou. Šta je vaš cilj baš i nije jasno, a nadamo se da ćete i zamagliti granice svog strpljenja kako biste što duže uživali u igri.

Ognjen POPOVIĆ

 
(Super) World Court
After the War
Slaine
Šta mislite o ovom tekstu?
Apple Cider Spider
Hercules: Slayer of the Damned

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2BoGQg4
Veličina:
34,6 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera