PHONE ZONE<>
012019<><>

Assassin’s Creed Rebellion

U prvi mah, pomislili smo da se radi o spin-offu igre Star Wars: Galaxy of Heroes. Kako bi to bilo dobro – u Animusu bore se Assassini protiv Templara, a vi između omiljenih likova birate najjaču ekipu kojom ćete se suprotstaviti protivniku. To što je sve propraćeno modelima karaktera kao da su izašli iz neke Lego igre (samo su malo „zaobljeniji”), uopšte ne smeta i čak daje dodatni šmek igri.

Ipak, u praksi su stvari drugačije od naših želja, pa Assassin’s Creed Rebellion više podseća na simbiozu XCOM-a (rebootovane verzije) i legendarnog The Lost Vikingsa. Probaćemo da pojasnimo. Bazu operacija koristite za odmor i treniranje Assassina, ali i za mnoge druge stvari – prikupljanje informacija o misijama, kovanje oružja, „šivenje” oklopa, izradu dodatnih predmeta koji utiču na boostovanje performansi vođenih likova, prikupljanje novca i tako dalje. Građevina koja vam je dodeljena podseća na jazbinu iz XCOM-a, pošto je podeljena na prostorije u koje smeštate opremu i dodeljujete ljudstvo za njihovo funkcionisanje. Naravno, podržan je i upgrade objekata koji otvara dodatne mogućnosti i daje pristup moćnijim itemima.

Misije su još zanimljivije organizovane. U svaku krećete vodeći tri lika (baš kao u The Lost Vikings) i bilo bi dobro da svaki pripada drugačijoj klasi. Zašto? Nivoi su podeljeni na sobe i u svakoj se susrećete sa različitom vrstama izazova. Na primer, negde je potrebno samo nečujno proći pored stražara, na drugim mestima valja deaktivirati zamke, a postoje i sobe gde ćete sa neprijateljima morati direktno da se suočite. Izazov koji donose susedne sobe vidite, dok su ostale obavijene svojevrsnim fog of warom. Otežavajuća okolnost je što likovi ne mogu unedogled da koriste svoje sposobnosti i morate dobro da planirate kada ćete da izvršite asasinaciju sa leđa, napadnete sa skrivene pozicije ili iskoristite novčiće bačene na pod za zbunjivanje stražara i njihovu nepažnju iskoristite da se provučete neopaženo. Slična stvar je i sa likovima koji se bave deaktiviranjem zamki i otvaranjem kovčega sa blagom. Inače, svaka akcija koju planirate da izvedete propraćena je procentualnom procenom uspešnosti, a kada jednom donesete odluku sa kojim likom „napadate” sobu, više ne možete da je povučete.

Assassin’s Creed Rebellion praktično ne sadrži akcione elemente, jer čak i kada se nađete u direktnom obračunu sa neprijateljem sve se obavlja odabirom vrste napada. Odmotavanje priče prati se kompletiranjem glavnih misija, ali to je tek vrh ledenog brega. Postoje čak tri vrste side questova: Legacy, Standard i Loot, koje se međusobno razlikuju po tipu nagrade koji vas očekuje po uspešnom okončanju. Inače, jednom kompletirane misije mogu da se ponavljaju i u Rush režimu koji ne zahteva učešće igrača i praćenje akcije sa ekrana.

Vladimir PISODOROV

 
Brawl Stars
Undisputed Champ
Fast & Furious Takedown
Tic Tac Toe Online Multiplayer Game
I Am Monster
Tiny Bubbles
Criminal Minds
Assassin’s Creed Rebellion
Šta mislite o ovom tekstu?
Star Trek Fleet Command
Command & Conquer: Rivals

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
28 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
bit .ly /2CUctjX
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera