PHONE ZONE<>
122018<><>

Run an Empire

U isto vreme, Run an Empire je i igra i aplikacija! Prvenstveno je namenjena gamerima koje ni zemljotres ne može isterati iz kuće, ali i fitness zaluđenicima koji ozbiljno shvataju brigu o svom zdravlju. U celu priču uključen je twist koji je malo ko očekivao...

Kao što naziv sugeriše, cilj je voditi imperiju, ali na taj način što ćete resurse potrebne za to steći trčanjem. Dakle, umesto da trošite novac na ingame zlatnike i drago kamenje, jednostavno ćete izaći napolje i kretati se kako biste zavredili goodiese. Namerno smo rekli „kretati se” jer, iako tako implicira, Run an Empire dozvoljava da questove obavljate i šetajući. Barem dok malo ne ojačate i odvažite se na naporniju vežbu. Akcija se odvija na mapi koja je „ispresecana” šestougaonim poljima koja zauzimate tako što ćete ih jednostavno posetiti. Ukoliko više preferirate trčanje „ukrug”, možete i to da radite, s tim da ćete tada zauzeti sva polja koja se nalaze unutar granica zamišljenog kruga.

Mapa je vezana za mesto na kojem se nalazite i od vas se traži da postavite „komandu stana” i potom polako počnete sa osvajanjem okoliša. Nailazićete na zamkove, lovačke kampove, manje naseobine zanatlija, ali i na kovčege sa blagom koji sadrže vredne nagrade. Svako zauzeto polje vrednuje se naročitim brojem novčića, a sva zauzeta polja akumuliraju zaradu dok se odmarate. Novčiće koristite za unajmljivanje podanika, ali i za upgradeovanje građevina. Baš kao i u Age of Empires, tokom vremena ćete evoluirati, a autori polako dodaju nove razvojne ere u igru kako bi zadržali interesovanje igrača.

Jedna od najvećih prednosti igre, osim što vas tera na aktivnost, jeste ta što se borite protiv drugih korisnika koji mogu da vam preotmu teritoriju i preseku izvor novca. Nažalost, ovo je mač sa dve oštrice, jer ako se nalazite na lokaciji na kojoj nema drugih igrača, celo iskustvo odjednom postaje prilično depresivno. Igra gubi veći deo svog šarma i brzo će vam dosaditi usled nedostatka izazova i takmičarskog motiva. Inače, kako bi sprečili varanje, autori su implementirali čitav niz sigurnosnih mehanizama, ali i ograničili dnevnu dozu aktivnosti koja će se uzeti u obzir prilikom svođenja računa.

Da bi sve ovo bilo moguće, potrebno je da napravite nalog i uključite GPS na mobilnom telefonu. Tu dolazimo do još jednog nedostatka jer Run an Empire ne podržava širokorasprostranjene fitness gedžete, pa ćete mobilni morati uvek da nosite sa sobom. Plus, ako ne pritisnete dugme Start u samoj igri, sav pređeni put neće se računati, što je opasan bummer. Isto tako, vlasnici fitness narukvica koje automatski detektuju započetu fizičku aktivnost neće moći da avanzuju i sve će morati da obave pešice. Autori tvrde da podrška za ovu vrstu dodataka dolazi u nekoj od narednih verzija igre, baš kao i mogućnost da osvajanje obavite na biciklu. Pa što da ne? To će biti kao da ste se upgradovali u konjanika!

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy A7 (2018) i A9
Wiko View2 GO
Alcatel 3V
MLS Phab Space IQW603
Huawei Watch GT
Just Link GY68
AirForShare
Cyrillic Latin Converter
Keep Screen On i Backlight Manager
Zoetropic
Typography Master
DirectChat
Otter
Run an Empire
Šta mislite o ovom tekstu?
Gaming Wallpapers HD
PK Fitness

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
35 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .runanempire .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera