PHONE ZONE<>
122018<><>

MLS Phab Space IQW603

Srpski Grk

Proizvodnja pametnih mobilnih telefona dostigla je pre više godina nivo koji omogućuje manjim proizvođačima da dizajniraju svoj uređaj sa specifičnim specifikacijama i proizvedu ga u količini neophodnoj za povoljnu cenu kada se plasira na tržištu. Jedan od takvih uređaja je i Phab Space IQW603 iz kompanije MLS Innovation Inc čije sedište je u Solunu u Grčkoj. Što se tiče hardverskog aspekta ovog uređaja, on je u skladu sa segmentom u koji ga smešta njegova povoljna cena (četvorojezgarni procesor, 1 GB radne i 8 GB interne memorije), ali ovaj uređaj i ne pokušava da nas zainteresuje hardverom. Glavni adut u rukavu Phab Spacea je zapravo specifičan softverski paket koji je namenski prilagođen kako našem tržištu tako i korisnicima koji nemaju mnogo iskustva u radu sa pametnim mobilnim telefonima.

Kakav je to posebni softver koji krasi MLS Phab Space IQW603? U pitanju su jednostavna integracija sa servisom Google Voice i aplikacije prevedene na srpski sa velikim, jasnim ikonama. Prvi deo ove jednačine znači da dok uređaj može da prepoznaje govor to ne ide uvek glatko, i najčešće funkcioniše tek kada uđete u Google Search „ručno” i tada unesete glasom pojam za pretraživanje. Drugi deo je mnogo bitniji i on je pohvalno intuitivan. Preko aplikacije my MLS korisnik ulazi u meni za ažuriranje aplikacija i podešavanje, a tu je i detaljno uputstvo za korišćenje samog uređaja, ponovo na srpskom jeziku i ćirilici. Sem toga, aplikacija MLS Live sadrži vertikalno skrolujući meni sa desetak stavki koje pokrivaju najbitnije funkcije za koje može da vam zatreba mobilni telefon. Tako bukvalno sa tri dodira možete da nađete najbliži parking, apoteku ili bolnicu, restoran ili brzu hranu, kafić ili bar, banku ili bankomat, benzinsku pumpu, a tu je i pristup Wikipediji, alatu za prevođenje jezika i vremenskoj prognozi. Sva ova pretraživanja zasnivaju se na besplatno dostupnim, proverenim (najčešće Googleovim) servisima i daju jasne i precizne rezultate.

Sam uređaj u ruci ostavlja utisak solidnog smartfona sa plastičnim kućištem. Dok nekim korisnicima može da zasmeta što telefon nije manji kako bi lakše stao u džep, drugima će veličina od šest inča biti preglednija. Rezolucija IPS panela je 540x960 piksela (gustina od 183,58 piksela po inču) što ne može da se meni sa ni sa nižim segmentom gde je standard 2K, ali displej je i dalje pregledan, sa velikim, jasno čitljivim fontom. Šta može da se zaključi na kraju, kada se uzmu u obzir i karakteristike MLS Phab Space IQW603 i njegova cena (oko 13.000 din ili nešto više na rate uz odgovarajući paket mobilne usluge)? Dolazimo do toga da je ovo još jedan uređaj koji poštuje pravilo „koliko para, toliko muzike” jer po navedenoj ceni ovaj telefon predstavlja više nego solidno rešenje za osobu koja nije vična smartfonima i ne zanimaju je napredne funkcije, već samo lakoća upotrebe i preglednost osnovnih uslužnih informacija.

Dragan KOSOVAC

 
Samsung Galaxy A7 (2018) i A9
Wiko View2 GO
Alcatel 3V
MLS Phab Space IQW603
Šta mislite o ovom tekstu?
Huawei Watch GT
Just Link GY68
AirForShare
Cyrillic Latin Converter
Keep Screen On i Backlight Manager
Zoetropic
Typography Master
DirectChat
Otter
Run an Empire
Gaming Wallpapers HD
PK Fitness

Operativni sistem:
Android 7.0
Dimenzije:
165,5 mm × 83,9 mm × 9 242 mm / 210 g
Ostalo:
Quad Core 1,3 GHz CPU, 6,0” IPS LCD (540 × 960, 16:10, 183,58 ppi), 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije, microSD slot, Dual SIM (Mini SIM), Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, 2G, 3G, Micro USB 2.0, 3,5 mm audio, akcelerometar, magnetometar, primarna kamera: 8 MP (autofokus, LED blic), 3,2 MP selfi kamera, Li-Ion baterija 3000 mAh, USB kabl, punjač
Performanse:
AnTuTu Benchmark: 20344; Geekbench 4: 404 (Single-Core), 1171 (Multi-Core)
Proizvođač:
MLS Innovation Inc.
Kontakt:
Refot B
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera