INTERNET<>
082018<><>

WWW bodič

Vatrogasci

Ove godine britanska unija vatrogasnih brigada (FBU) slavi sto godina postojanja. Ukoliko volite da čeprkate po istorijskim zapisima, ovaj sajt nudi obilje autentičnih dokumenata, fotografija, pa čak i filmskih snimaka značajnih događaja za britanske vatrogasce i njihovih akcija tokom poslednjeg veka. Arhivu možete da pretražujete po člancima, događajima, kroz publikacije ili, najbolje, skrolovanjem kroz interaktivnu hronologiju, gde, sem istorije vatrogasaca, mogu da se prate i značajne društvene promene kroz decenije.

www.fbu.org.uk/centenary

Bez dima

Ukoliko pripadate velikom broju ljudi koji se pitaju kada je najbolje vreme da ostave cigarete, odgovor je uvek – odmah! Sajt Smoke Free Future nudi posetiocima obilje informacija o sve četiri alternative klasičnim cigaretama. Tu su elektronske cigarete, kao i vaporizeri koji ne stvaraju štetni dim, već duvan pretvaraju u manje problematičnu nikotinsku paru. Zatim sledi deo posvećen substitucionim proizvodima: tabletama, žvakama i flasterima koji sadrže nikotin. Na kraju, ostaje najbolje rešenje – potpuno napuštanje duvana.

smokefreefuture.co.uk

Arktički okean

Umesto da se upuštaju u debatu o uzroku promene globalne klime, autori sajta Changing Arctic Ocean se bave direktnim problemom – promenom bioloških i biohemijskih procesa u okvirima Arktičkog okeana, koji su direktna posledica povećane temperature. Srce ovog sajta je detaljni pregled četiri aktivna projekta koji pokrivaju istraživanje promena u arktičkom ekosistemu, od fluktuacija u kapacitetu okeanskog dna da preuzima ugljen-dioksid iz vazduha, do izmena u životnom ciklusu mikroba. Sajt nije preterano šaren, ali su podaci vrlo bitni.

www.changing-arctic-ocean.ac.uk

Dragan KOSOVAC

 
Evropsko zakonodavstvo i združeni internet poduhvati
Online interakcije i stvarne posledice
Internet tehnologije
Korporativna upotreba botova
Digitalna biblioteka svega
WWW bodič
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera