PHONE ZONE<>
072018<><>

MyHeritage

Kažu da ne možemo birati porodicu, ali kad je već tako, zašto je ne bismo dobro poznavali? Bez obzira na kojem nivou želite da izučavate svoje poreklo, na nivou genealogije, rodoslova ili porodičnog stabla, MyHeritage je neverovatno iscrpna alatka za to. MyHeritage je, u stvari, platforma kojoj pristupate iz browsera ili mobilnih aplikacija. Kako biste stekli utisak o obimnosti, MyHeritage podržava 42 jezika (ima i srpskog), a u sistemu ima 80 miliona korisnika širom sveta i 35 miliona porodičnih stabala.

Korišćenje počinjete tako što pravite svoje porodično stablo i unosite onoliko malo ili mnogo podataka o porodici koliko imate. Unošenjem supružnika, svoje porodično stablo možete da povežete sa stablima drugih porodica. Sistem će vas kroz niz pitanja podsticati da unosite još podataka ili će vam pomoći da te podatke ukrstite sa podacima drugih korisnika ili sa podacima iz istorijskih zapisa. Model je freemium, tj. možete potpuno besplatno da koristite platformu, ali da biste dobili podatke iz istorijskih arhiva ili da biste pokrenuli naprednu pretragu i uvezivanje, potrebno je da platite godišnju pretplatu. Sistem zaista funkcioniše, jer je iskopao podatke o meni iz indeksa javnih podataka u SAD (gde me zaista i ima), ali nisam želeo da dam 120 dolara, što je minimum da bih očitao te podatke i uverio se u njihov kvalitet. Ipak, i u besplatnom modelu platforma je potpuno funkcionalna za ručni unos podataka, pri čemu nudi skoro beskrajne mogućnosti za unos različitih vrsta podataka. Takođe, vi možete da napravite i veći broj porodičnih stabala i da za svako definišete da li će se pojavljivati u pretrazi drugih korisnika.

Pravljenje porodičnih stabala ide i korak dalje, tako što možete da date i DNK na analizu. Ne samo što ćete saznati koliko je procenata vaše krvi mohikansko, već možete da saznate i da vam je pradeda bio opasan švaler kad se preklopite sa DNK nekog drugog stabla i otkrijete polubraću i sestre.

Za kraj, nećemo zaboraviti ni paranoike. Kancelarije firme MyHeritage je u gradu Or Jehuda u Izraelu, zemlji iz koje dolaze najbolja rešenja za nadzor i praćenje. A zašto bi bilo koja operativna služba gubila vreme da povezuje pojedince i otkriva konekcije, kada vi taj posao možete da uradite umesto njih?

Ivan ČABRILO

 
Samsung Galaxy A6 i A6+ (2018)
Xiaomi Mi Mix 2S
Sony Xperia XZ2 i XZ2 Compact
Wiko View2 i View2 Pro
MyHeritage
Šta mislite o ovom tekstu?
SayIt
Bottled
GetThemAll
Prof Reminder
Driving Detective
Custom Formulas
Steam Link (beta)
VPNhub
FIFA World Cup™ Predictor

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
74,2 MB
Cena:
besplatno / godišnja pretplata
Adresa:
www .myheritage .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera