PHONE ZONE<>
052018<><>

Notification Animations i NavBar Animations

Često smo pominjali da je prednost Android platforme to što kada vam dosadi telefon, lako možete da ga vizuelno izmenite da izgleda kao da ste kupili nov uređaj. Od istog autora iz Indije stižu dva programa koja vizuelno ulepšavaju dve centralne funkcije sistema – notifikacije i navigacionu traku (back, home i recent apps). Ono što je velika prednost oba programa, Notification Animations i NavBar Animations, jeste što ne zahtevaju root da bi radili. Istina, jesu malo mušičavi, npr. morate da isključite developer options, na LG telefonima treba podesiti odnos slike i sl, ali generalno rade dobro iz prve. Programi postoje u besplatnoj varijanti, jedino što će vam servirati reklame kako na dnu ekrana aplikacije, tako i u formi reklama sa zvukom preko celog ekrana, koje se povremeno pojavljuju. Besplatne verzije programa daju i nekoliko osnovnih tema, a „ozbiljnije” teme se otključavaju kupovinom Pro verzije za 1,5 dolara po aplikaciji.

Interfejs oba programa je izuzetno lepo i šareno dizajniran. Prilikom izbora teme jasno vidite koji efekat ona primenjuje na elemente za koje je zadužena. NavBar Animations će prikazivati animacije u navigacionoj traci na dnu ekrana. Ukoliko je ta traka transparentna, animacija će izgledati isečeno, jer se animacija primenjuje samo u okviru trake. Tada će do tada transparentna traka dobiti animaciju, pa će ponovo postati transparentna. Notification Animations funkcioniše malo drugačije, tj. ne menja sam prikaz notifikacija u notifikacionoj traci, jer taj efekat skoro nikad ne biste videli. On, u stvari, uvodi dodatnu notifikaciju na ekranu koja će se prikazati izabranom animacijom. Svaki od programa nudi i dodatno podešavanje. NavBar Animations nudi izbor brzine animacije, da li će postojati pozadinska boja, kao i položaj animacije. Notification Animations takođe omogućava podešavanje brzine animacije, ali i pravljenje bele liste aplikacija, da li će se prikazati tekst uz notifikaciju i da li dodir notifikacije otvara tu notifikaciju.

Oba programa su svakako dobar izbor ako vam je dosadilo da stalno gledate isti ekran. Čak i da razmišljate da kupite punu verziju, za oba programa ćete platiti koliko jedan „komplet” u nekom od kafića.

Ivan ČABRILO

 
Huawei P20 Pro
Xiaomi Redmi 5A, Redmi 5 i Redmi 5 Plus
Doro 8040
Notification Animations i NavBar Animations
Šta mislite o ovom tekstu?
Assistive Touch 2018
Space
Air Quality | AirVisual
Tennis Tactic Board
Android Sensors
Beacon
Futurism
SpotOn Alarm
Radiogram
RTS Planeta

Platforma:
Android
Veličina:
3 MB
Cena:
besplatno/1,49 USD
Adresa:
GooglePlay
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera