TEST PLAY<>
052018<><>

Farm Manager 2018

Nakon serije zamarajućih i bezličnih simulatora koji su pokušali da nam pruže uvid u to kako izgleda voditi modernu farmu iz first person perspektive, konačno je došao red na jedno ostvarenje vredno utrošenog vremena. Farm Manager 2018 akcenat ne stavlja na upravljanje mehanizacijom i ponavljanje serije dosadnih poslova, već na mikro-menadžment. Igra je urađena u stilu čuvenog serijala Tycoon i dozvoliće vam da se u opuštenom maniru pozabavite razvojem porodične farme.

Igra je urađena u stilu čuvenog serijala Tycoon i dozvoliće vam da se u opuštenom maniru pozabavite razvojem porodične farme.

Kampanja počinje dramatično – farmicom koja je u vašoj porodici generacijama, protutnjao je tornado i ostavio je u veoma lošem stanju. Uz pomoć svega tri radnika, manuelne obrade i ograničene količine keša, praktično krećete „od nule” hvatajući usput konce igre koja vam se na perfidan način uvlači pod kožu. Apsolutno sve je pod vašom kontrolom: od načina na koji ćete obrađivati zemlju, šta ćete na kojoj parceli saditi, do toga koji radnik će biti zadužen za koji posao. Zadatak uopšte nije lak, ali tempo igre je takav da vas ne pritiska i ne očekuje da odluke donosite u isto vreme dok kao mahniti klikćete po ekranu obavljajući tekuće poslove.

Osim agrikulturnih radova, na raspolaganju je i briga o životinjama koje, ne samo što je potrebno hraniti, već i razmnožavati kada se za to ukaže prilika. Posebno nam se svidelo što je dozvoljeno upgradeovanje, pa tako radnike možete da pošaljete na kurs iz poljoprivrede, možete da unapredite svoje znanje iz ekonomije i tako ušparate koji novčić na porezima, ali i da pospešite umeće upravljanja mehanizacijom... Umešnost unajmljenih radnika jasno je naglašena i dok jedni više vole da se bakću oko voća i povrća, drugi se ističu izdržljivošću i skloniji su težim fizičkim poslovima, treći su tata-mate za upravljanje mehanizacijom i tako dalje. Osim porodične kuće, koja takođe može da se upgradeuje i tako donese brojne perkove, na imanju postoje i prostorije za stalno zaposlene radnike, a kada obim poslova „probije plafon” možete da unajmite i dodatnu radnu snagu, takozvane „sezonce”.

Kada vam ustrojstvo kampanje dosadi, možete da se okušate u izazovima koje donose pojedinačni scenariji. Takođe, na raspolaganju je i slobodan režim igranja u kojem možete da uživate bez brige o ispunjavanju unapred zacrtanih zadataka.

Farm Manager 2018 ima dva nedostatka i dok se jedan (bagovi) rešava ubrzano izdavanjem „zakrpa”, za drugi nema pomoći. Igra izgleda i zvuči prilično outdated i ne izvlači je ni to što se uz upotrebu moćne zum opcije možete spustiti gotovo do samog tla. Zvučnih efekata gotovo i da nema, dok vas dosadnjikave muzičke numere koje se vrte ukrug teraju da isključite zvučnike. Na svu sreću, to ne utiče na zaraznost koju Farm Manager 2018 izaziva. Prava je šteta što sve nije umotano u privlačniju audio-vizuelnu košuljicu, jer bi krajnji utisak bio daleko povoljniji.

Vladimir PISODOROV

 
BattleTech
Frostpunk
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom
God of War
Assassin’s Creed Rogue Remastered
Assassin’s Creed Origins: The Hidden Ones, Discovery Tour i The Curse of the Pharaohs
Ash of Gods: Redemption
Minit
Masters of Anima
The Swords of Ditto
Jalopy
A Way Out
TT Isle of Man
Demolish & Build 2018
Orwell: Ignorance is Strength – Episode 3
Farm Manager 2018
Šta mislite o ovom tekstu?
Extinction

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel Core i5-2400 ili AMD FX-8320, Nvidia GeForce GTX 560 ili AMD Radeon 7850, 2 GB VRAM, 4 GB RAM
Poželjno:
Intel Core i7-2600K ili AMD FX-8350, Nvidia GeForce GTX 970 ili AMD Radeon R9 290, 4 GB VRAM, 8 GB RAM
Veličina:
6 GB
Adresa:
goo .gl /iEaU9c
PEGI:
nema

75
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera