TEST DRIVE<>
032018<><>

LC-Power Gaming 990B Concorde

Čuvajte se, Nemci

Tipičan predstavnik Gaming serije iz kompanije LC-Power: moderni detalji u vidu podeljenog unutrašnjeg prostora, providna prednja i bočna strana, svetleći ventilatori i „zvučni” naziv modela, u ovom slučaju Concorde, iako je na slici na pakovanju B-707 ili DC-8. Barem je putnički avion u pitanju.

Ostavićemo marketing po strani, za sada, i pogledaćemo šta nam stiže u kutiji ukrašenoj avionom. Poput svoje mnogobrojne braće, 990B je Midi-Tower nešto skromnijih dimenzija: 497 x 192 x 444 milimetra. Unutrašnji prostor je sasvim dovoljan i za ozbiljniju konfiguraciju, uprkos ograničenom prostoru. Konstrukcija je od sasvim solidnog i dobro obrađenog čeličnog lima, u kombinaciji sa plastičnom maskom, čija je svrha da bude izlog svetlećih ventilatora. Bočna stranica služi kao izlog za reklamiranje zverčice koja se krije u kućištu i napravljena je od široke providne plastike. Široka plastika i veliki šrafovi koji se skidaju bez upotrebe alata treba da podsećaju na opštepopularno kaljeno staklo. LC-Power neće skoro nikoga prevariti ovim, ali moramo da priznamo da su uradili sasvim solidan posao i, što je najvažnije, ništa ne izgleda neukusno. Panel sa konektorima je identičan mnogim modelima - po dva USB porta druge i treće generacije, kao i dva audio-konektora i tropoložajni prekidač za izbor brzine okretanja ventilatora, odnosno njihovo isključivanje. Stabilnosti ove već solidne, ali relativno lagane limarije doprinose i velike stope sa gumenim ulošcima.

Unutrašnji prostor je podeljen na dve celine. Napajanje i dva uređaja od 2,5 ili 3,5 inča dele „podrum” koji hladi jedan od dva prednja ventilatora. Osnovne komponente baškare se u neopstruisanom prostoru. Proizvođač je ostavio mogućnost ugradnje uređaja formata 5,25 inča, ali samo na dva šrafa, kako ne bi pokvarili korisnu prazninu. Na nosaču matične ploče nalaze se otvori za montažu dva uređaja ud 2,5 inča. Ukoliko vam četiri hard-diska i/ili SSD-a ne deluju dovoljno, postoje otvori na „krovu podruma” koje možete da iskoristite. Otvora oko matične ploče ima sasvim dovoljno i, iako nisu veliki ili obloženi gumom, ivice su dobro obrađene. Otvor za backplate hladnjaka je takođe sasvim dovoljan za (verovatno) sve modele na tržištu. Treba obratiti pažnju na to da, iako postoji izbočina na bočnoj strani, prostora za kablove nema mnogo. Takođe, kako je kavez za hard-diskove zanitovan, postoji ograničen prostor za manipulaciju kablovima, a veća napajanja jednostavno neće stati u 990B. Unutrašnji prostor je dovoljan za grafičke karte dužine do 360 milimetara, dok procesorski hladnjaci „viši” od 155 milimetara neće moći da stanu.

LC-Power Gaming 990B Concorde ima dva ugrađena ventilatora prečnika 120 milimetara sa crvenim LED. Ventilatori imaju nekakve „izrasline” na poleđini krakova, za koje proizvođač možda misli da pomažu pri protoku vazduha ili da samo izgledaju cool. Bilo kako bilo, ventilatori su relativno tihi, ali ne „guraju” previše vazduha. Doduše, u skladu sa trendovima, i ne dobijaju mnogo: postoje samo dve trake plastične rešetke sa strane prednje maske, široke svega desetak milimetara. Pored pomenutih ventilatora, moguća je ugradnja još tri prečnika 120 milimetara ili dva od 140 i jednog od 120. Logično je ostavljanje mogućnosti za ugradnju ventilatora od 140 milimetara sa gornje strane, jer će potencijalni korisnik u ovo kućište najverovatnije ugrađivati samo AIO varijante vodenog hlađenja, te je pametno da postoji podrška za modele sa 280 radijatorom. Ukoliko baš želite da ugradite ozbiljnije vodeno hlađenje, prostora ima za dva radijatora debljine 30 milimetara, koji podržavaju dva ventilatora i pripadajući hardver.

LC-Power Gaming 990B Concorde je, kao i mnoga kućišta ove serije, nešto više od „običnog” kućišta. Nudi sasvim dovoljno opcija, solidnu izradu i dva ventilatora. Cena od četrdesetak evra deluje konkurentno, ali... Poznatija konkurencija ima modele koji koštaju između četrdeset i pedeset evra, a manje poznata konkurencija ima jeftinije modele koji polako sustižu LC-Power po kvalitetu.

Danilo LUKINOVIĆ

 
AMD Ryzen 5 2400G, MSI B350I Pro AC, MSI B350M Gaming Pro i MSI A320M Grenade
LC-Power AirRazor mPAD-RGB i LC-CF-RGB-COMBO
LC-Power Gaming 990B Concorde
Šta mislite o ovom tekstu?
Adata XPG Spectrix D40 DDR4 RGB 32GB Kit
Delta Amplon UPS uređaji
Gembird CHM-05 Notebook Analyzer
Acer Aspire 5 (A515-51G-55UP), Dell Inspiron 15 (5570), Asus VivoBook X505BP-BR014
ECS SKL-1000
Samsung Gear Sport
Samsung C34H890
Microlab TMN-9BT
Gembird Bluetooth Keyboard KB-BT-001
Tenda 4G630

Osnovno:
2 × 5,25” (jedan nema pristup napred), 2 × 3,5” ili 2,5”, 2 × 2,5” HDD/SDD, 2 × USB 3.0, 2 × USB 2.0, audio konektori
Ventilatori:
2 × 120 mm, mogućnost ugradnje još tri ventilatora prečnika 120 mm ili dva od 140 mm i jednog prečnika 120 mm
Ostalo:
podržava ATX, Micro-ATX, Mini-Itx standard; prozor na bočnoj strani, filter ispod napajanja, slajder za promenu brzine obrtaja ventilatora
Proizvođač:
LC-Power
Kontakt:
Mid9
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera