PHONE ZONE<>
032018<><>

Tekken

Za mnoge će ono što je Bandai Namco uradio sa mobilnom verzijom Tekkena biti pravo iznenađenje, i to prijatno! Naime, autori nisu upali u zamku forsiranja konzolnog upravljačkog sistema na touchscreenu, već su osmislili hibrid koji će igračima leći kao suvi ajnc. Da biste uživali u igri, ne morate da budete oktopod (Vladimir Oktodorov, prim.ur.), niti da pamtite gomilu „nepamtljivih” komboa, dovoljno je da savladate kratak tutorijal.

Swipeovanjem prsta udesno pomerate borca ka protivniku, dok suprotnom akcijom uzmičete. Brzi tap prstom o ekran proizvodi udarce, a ako prst zadržite nešto duže, ulazite u blok. Potezi mogu da se kombinuju, pa eto radosti za sve one koji su mislili da će sve da prođe bez zaštitnog znaka borilačkih igara. Postoje takozvane Waza karte, koje sa sobom nosite u borbu. One omogućavaju izvođenje specijalnih poteza i na ekranu ih u istom momentu može biti maksimalno tri. Karte imaju različiti cooldown, mogu da se smeštaju u špilove, a aktivni birate pre same borbe.

Centralni događaj u igri je kampanja koja sadrži pet poglavlja, od kojih svako može da se ponavlja četiri puta dok ga ne savladate na svakom nivou težine. Da biste se suočili sa izazovima koji vas očekuju, poglavlja ne počinjete dok ne izaberete tri aktivna borca, po mogućstvu različite elementalne pripadnosti. Roster za borbe ne izrađujete, dakle, samo po jačini i izdržljivosti boraca već morate da vodite računa i o pomenutim elementima. Izgubljeni health se akumulira i bez regenerisanja HP skale između borbi nećete daleko stići. Svaka borba zavređuje određeni broj iskustvenih poena, koji se troši za levelovanje vođenih likova. Na delu je pojednostavljen RPG sistem nadogradnje karaktera, sasvim primeren igri ovog tipa i smatramo ga dobrodošlim.

Osim kampanje, borilačko umeće možete da pokažete pronoseći slavu vašeg Dojoa i online. Jednu postavu imate za napad, drugu za odbranu, a sve zbog „potrage” za iskustvenim poenima i itemima, koje kasnije možete iskoristiti za promociju boraca i nadogradnju njihovih sposobnosti. Inače, igrom defiluje 20-ak poznatih karaktera: Paul, Kazuya, Panda, Nina, Law, Xiaoyu... Konačno, možete da učestvujete i u Live Events takmičenjima, koja se menjaju na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou.

Mehanika izvođenja je prepoznatljiva – jednom rečju, vrhunska. Animacije likova su savršene, sve je propraćeno „masnim” udarcima i razrušenim okolišem. Iako je scenografija urađena u 3D-u, igrač nema vidljive beneficije od toga, niti može da koristi predmete oko sebe kako bi stekao prednost. Zapravo, sve je kozmetičkog karaktera. Likovi su krupni, a akcija fluidna, kao što smo i priželjkivali.

Vladimir PISODOROV

 
The X-Files: Deep State
Pixel Drifters: Nitro
Rogue Tower Intercept
PUBG: Exhilarating Battlefield
Tactical Monsters
Dissidia Final Fantasy Opera Omnia
Tekken
Šta mislite o ovom tekstu?
Jumanji: The Mobile Game
Dandara
Hexa Turn
Mind Construct
Tankr
Knife Hit

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
661 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .tekken -mobile .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera