TEST DRIVE<>
022018<><>

Gembird WNP-RP300-01 Wi-Fi Repeater

Minijaturni ponavljač

Gembird je u ekstra malo kućište spakovao sve što je neophodno za jedan Wi-Fi repeater (tj. range extender). Ovakvi uređaji u krajnjoj liniji rade jednu te istu stvar: prikupljaju Wi-Fi signal i prosleđuju ga dalje. Ponavljač je, rekosmo, veoma malih dimenzija (41 × 41 × 67 milimetara) i u njega su spakovane čak dve antene od po 3 dBi. Uređaj razmenjuje podatke brzinama do 300 Mbit/s na frekventnom opsegu od 2,4 gigaherca (IEEE 802.11 b/g/n standard). U ovako malom kućištu se našlo mesta i za LAN port (100 Mbit/s). Tu su i dva jedva primetna dugmeta (power i WPS/reset) koja su se odlično uklopila u uređaj. Po obodu sija plava LED u zavisnosti od stanja uređaja.

U lokalnu mrežu mališu možemo dodati putem WPS-a ili ručno, iz browsera. Korisničko okruženje u pločicama prikazuje osnovne postavke i statističke podatke. Skoro sve pločice nude mogućnost dodatnih opcija koje se prikazuju u zasebnom prozoru. S obzirom na vrstu uređaja, opcija i nema puno pa ih možemo sve pomenuti. Pošto uređaj može da se koristi kao ponavljač, ali i kao pristupna tačka, tu su dva odvojena čarobnjaka. Ako će se koristiti kao AP, potrebno ga je spojiti LAN kablom sa ruterom i ostatkom sveta. Pločica sa povezanim klijentima daje samo listu sa podacima, ali bez mogućnosti izbacivanja nekog sa iste. Tu su pločice sa osnovnim Wi-Fi i LAN podešavanjima. Recimo, pod Wi-Fi podešavanjima se može promeniti SSID, lozinka, enkripcija i kanal. Na kraju, tu je još Settings pločica gde možemo da menjamo lozinku, nadogradimo firmver, isključimo LED na uređaju i slično.

Gabariti ponavljača imaju svoju cenu koja se ogleda u dometu. Prema rečima proizvođača, mališa mora biti na šest metara od rutera da bi imao upotrebljiv prijem. U našem slučaju je to bilo koji metar više. I domet emitovanja je sasvim pristojan: stotinak kvadrata je sasvim uspešno pokrio, pa čak u velikoj meri i sprat ispod. Sa cenom od tek nešto preko dve hiljade dinara ovaj proširivač spada u bang for the buck kategoriju. Dopadljivog dizajna, pristojnih mogućnosti i pristupačne cene, smatramo da je i više nego dobra investicija. Od nas sve preporuke.

Dejan PETROVIĆ

 
MSI GeForce GT 1030 Aero ITX 2G OC, MSI Radeon RX 550 Aero ITX 2G OC, Asus Radeon RX 550 – 4G
Adata Gammix S10 M.2 NVMe 512 GB
Antec P8
LC-Power LC-225U3-RAID
Silicon Power S55, S56 i S57 240 GB
ECS Liva ZE
Samsung LC49HG90DMU
Xwave B Power Tool
Sony GTK-XB60 High Power Home Audio
Lenovo Yoga 720 (15”)
Samsung Gear Fit2 Pro
Modecom FreePC 32Gb
Energy System Energy Tower 1
Nikon AF-S Fisheye Nikkor 8-15mm f3.5-4.5E ED
Gembird WNP-RP300-01 Wi-Fi Repeater
Šta mislite o ovom tekstu?
Smanos UFO (PT-180H)
Mikrotik Routerboard SXTsq Lite5
TP-Link RE450 (AC1750)

Osnovno:
IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz, WiFi repeater
Spoljašnost:
2 tastera (on/off, wps/reset), 2 unutrašnje antene, 1 x 10/100 Mbit/s Ethernet port
Funkcije:
Access point mod, Range extender mod, 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPS support
Dimenzije:
41 x 41 x 67 mm
Proizvođač:
Gembird
Kontakt:
Gembird
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera