TEST OF TIME<>
022018<><>

Tubular Worlds

Kao alternativni vid distribucije softvera, shareware podrazumeva slobodnu razmenu sadržaja među korisnicima, uz moralnu obavezu da autoru pošaljete napojnicu ukoliko vam se dopalo njegovih ruku delo, a to je i razlog što se igra Tubular Worlds (1994) gotovo neopaženo provukla ispod radara većine gaming medija (ne i „Sveta kompjutera”).

Tubular Worlds je multiravanska, horizontalno-skrolujuća pucačina u kojoj se nalazite u ulozi svemirskog pitomca na diplomskom ispitu. Za razliku od zemaljskih fakulteta, gde na diplomskom možete da padnete samo sa stolice, odbrana završnog ispita na svemirskoj akademiji predstavlja borbu za život ili smrt, jer je „komisija” sastavljena od četiri sveta nafilovana protivnicima spremnih da vas obore zbog najsitnije greške.

Što se izvođenja tiče, igra u potpunosti kopira legende žanra, ne trudeći se da na tom polju donese nešto novo, dok lični pečat ostavlja prelepo nacrtanim interaktivnim pozadinama. Nasuprot tome, dizajn protivnika nije previše zanimljiv (varijacije svemirskih brodića na hiljadu načina), uz izuzetak glavonja na kraju svakog sveta, gde maštovitost autora ponovo dolazi do izražaja. Isprva, vaša letelica deluje prilično tromo, ali već nakon nekoliko pokupljenih upgradea brodić će zasijati (i zapucati) u punom svetlu. Sitna zamerka ide na račun uklapanja pozadine i drugih elemenata, pa će se često dešavati da neslavno skončate jer usled obilja boja niste primetili zalutali metak.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Mystical Mission
Tubular Worlds
Šta mislite o ovom tekstu?
Rapid Fire
Wayne Gretzky Hockey
Clowns
Operation Hormuz

Platforma:
Amiga 1200
Adresa:
goo .gl /cndUhY
Veličina:
1,46 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera