TEST RUN<>
012018<><>

Reflector 3.0.1

Lovac na ekrane

Verujemo da ste čuli za izraze AirPlay, Google Cast, Miracast... Ako jeste, onda znate da su u pitanju bežični protokoli za „kloniranje” sadržaja ekrana, tačnije njegovo „preslikavanje” na udaljeni displej. U većini slučajeva to je TV, čija znatno veća dijagonala ekrana omogućava udobnije uživanje u slikama i video-klipovima uskladištenim na mobilnom uređaju. Naravno, odredišni uređaj mora da poseduje mogućnost prijema signala, a to se obavlja uz pomoć naročitog adaptera (ugrađenog ili eksternog), odnosno povezivanjem prijemnika na istu mrežu na kojoj se nalazi i mobilni uređaj. Upravo to je princip po kojem funkcioniše i Reflector, ali ovde sadržaj ekrana sa mobilnog uređaja šaljemo na monitor računara.

Prva dobra stvar je što Reflector podržava većinu popularnih servisa za prenos informacija, što znači da možete da ga iskoristite za komunikaciju sa Android, iOS, Windows Phone i sličnim uređajima. Pored pomenutih protokola, na meniju su još i AirParrot 2 i Ditt, tako da je usluga kompletna. Druga dobra stvar jeste što vam za ostvarivanje veze sem programa ne treba apsolutno ništa više, čak ni instalirana aplikacija na mobilnom uređaju. Dovoljno je da preskenirate „etar”, odaberete svoj računar sa liste i da se povežete. Simple as that! Reflector omogućava, a to je treća dobra stvar, da u isto vreme ne ekran računara šaljete sliku sa više uređaja (Android i iOS zajedno? Što da ne!), pa čak i da se čitava akcija snimi uz framerate od 60 sličica u sekundi. Naravno, i zvuk se prenosi na ovaj način, tako da će snimci obuhvatiti originalne efekte i muziku (ton na samom uređaju se tokom rada mutira i sluša se preko zvučnika), a dozvoljeno je i „čupanje” screenshotova.

Prikaz „emitovanog” sadržaja može da bude preko celog ekrana ili u okviru. Reflector prepoznaje sa kog uređaja se vrši prenos i postavlja njegovu „masku” na ekran. Vi možete, eventualno, da odaberete drugu boju i na taj način u potpunosti klonirate mobilni uređaj. Rotiranje ekrana obavlja se automatski, pa ni na to ne mora da se misli.

Reflector se koristi gotovo u as is obliku, i to nam se strašno dopalo. Na izlazu daje sliku odličnog kvaliteta, a isto može da se kaže i za snimljeni materijal. Iz sekcije sa podešavanjima možete da odaberete kvalitet pohranjenih video-klipova, mrežni adapter preko kojeg će se vršiti komunikacija (ako ih ima više), a možete i da uključite samo one komunikacione protokole koje mislite da ćete koristiti. Upravljanje resursima veoma je jednostavno i prilagođeno svim nivoima znanja, kao, uostalom, i kompletna upotreba. Na kraju dolazi šok – Reflector košta svega 15 „zelenih novčanica”, a kako funkcioniše u praksi možete da proverite i sami, jer je probna verzija (aktivna je sedam dana) u potpunosti funkcionalna, jedino što ćete preko ekrana imati „vodeni žig”.

Ostaje samo da vam preporučimo program jer smo se uverili da ono za šta je namenjen radi odlično. Ipak, moramo da vas upozorimo na nekoliko stvari koje su donekle pokvarile sveopšte ushićenje. U pojedinim situacijama povezivanje mobilnog uređaja sa računarom može da se pretvori u pravu noćnu moru. Za to postoje tri razloga: program morate da pokrenete sa administratorskim privilegijama, morate da mu dozvolite „prolaz” kroz firewall, odnosno da se uverite da i sam bežični ruter uradi to isto. To već može da natera manje iskusne korisnike da odustanu od akcije, a za to su delom krivi i autori programa koji nisu obezbedili adekvatan help. Oni preporučuju da se računar na mrežu povezuje bežično, a ne kablom, što bi trebalo da reši deo problema. Takođe, program ne pravi listu trusted uređaja, tako da svaka nova konekcija zahteva da u mobilni uređaj ukucate šifru koja se pojavljuje na ekranu računara.

Vladimir PISODOROV

 
Mozilla Firefox Quantum
Viber for Desktop 7.6.0, Telegram Desktop 1.1.23 i WhatsApp for PC 0.2.69
Responsive Site Designer 2.5
Adobe Dimension CC 2018
WinX HD Video Converter Deluxe 5.11
Bandicam 4.0.2
Dopamine 1.5.5
Reflector 3.0.1
Šta mislite o ovom tekstu?
CutoMe 2.2
InPixio Photo Maximizer 4.0
Laewo Music Recorder 2.3
Clean Space 7.16
Country Flags & IP Whois 0.2.3
AntiTrack for Windows 10
DesktopSnowOK 3.33
Google Scholar Button 1.5
Interactive Luminosity Masks 3.2
Snooper Professional 2.3.5
ThisIsMyFile 2.16
MixColors 2.2

Tip:
streaming alatka
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
207 MB
Cena:
15 dolara, proba 7 dana
Adresa:
www .airsquirrels .com /reflector
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera