TEST RUN<>
012018<><>

Dopamine 1.5.5

Hemijski poboljšan

Pogonjen FFmpeg bibliotekama, Dopamine je još jedan audio-plejer nove generacije koji korisnicima želi da se dopadne svojim mogućnostima i izgledom. „Puštanje” muzike mu je primarna misija, dok se odmah na drugom mestu nalazi mogućnost organizovanja lokalno uskladištenog sadržaja. To automatski znači da ćete već nakon prvog pokretanja programu morati da „kažete” na kojim lokacijama držite goodiese, kako bi mogao da obavi skeniranje, a to je proces koji može da potraje...

Ako sve prođe kako treba, pred vama će se pojaviti upravljački interfejs koji je „sravnjen” u Windows 10 stilu. Kome se sviđa – sviđa mu se, kome se ne sviđa, ostaje mu samo da plače, jer se promena vizuelnog identiteta obavlja biranjem svetle ili tamne teme, određivanjem intenziteta providnosti i postavljanjem „noseće” boje, kao i u većini „univerzalnih” aplikacija. Materijal se sortira automatski, na osnovu informacija iz tekstualnih zaglavlja, tako da je filtriranje moguće po izvođaču, žanrovskoj pripadnosti, a sve može da bude organizovano i preko albuma, fino upakovano i dostupno sa jednog mesta. Naravno, možete da pristupite i listi svih učitanih pesama, kao i da pogledate (iz sekcije frequent) koje su to numere/albumi koje najviše slušate. Dopamine bez pitanja automatski dovlači cover artove sa interneta i na taj način listanje materijala čini vizuelno upečatljivim, barem u slučajevima kada do sličica može da dođe. U suprotnom, ne preostaje vam ništa drugo nego da posegnete za odgovarajućim slikama sa hard-diska i popunite rupe. Inače, veličina thumbnailova može da se menja u tri koraka (Large, Medium, Small), pesme automatski mogu da se prebacuju u plej-listu, a tu je i sistem ocenjivanja pesama preko zvezdica (od jedne do pet). To nije sve, Dopamine će sa interneta „dovući” i reči za pesme koje možete da pogledate u svakom momentu i obradovaće vas opširnom biografijom izvođača.

Kada je kontrola reprodukcije u pitanju, komande se nalaze pri dnu radne forme. Na raspolaganju je osnovni model, kojem je pridodat taster za „mešanje” redosleda pesama, ali i pristup desetokanalnom grafičkom ekvilajzeru. On dolazi sa mnoštvom ugrađenih preseta koji mogu da se prilagode svakom žanru i vrsti muzike, mada je dozvoljeno i da ručno narihtovane opcije snimite i kasnije pozivate po volji. Ukoliko se glavna radna forma programa ne nalazi u fokusu, prelaz na novu pesmu podvučen je info-boksom, koji se po deafultu pojavljuje u gornjem desnom delu ekrana, ispred svih prozora, u kojem se nalazi izvođač, naziv numere i sličica albuma. Malo nas je razočarao sistem kontrole resursa preko prečica na tastaturi, koji forsira podešavanje jačine zvuka i brzo „premotavanje” pesama, ne i prelaz sa pesme na pesmu i ostale stvari na koje smo navikli kod konkurentskih programa.

U sekciji sa podešavanjima našli smo daleko više opcija nego što smo se nadali. Na primer, Dopamine može da se pokrene u takozvanom „ekskluzivnom” radnom režimu, iz koga se automatski obavlja utišavanje svih ostalih sistemskih zvukova (čuje se samo muzika), u pomenutom info-boksu mogu da se postave i komande za kontrolu toka reprodukcije, osvežavanje kolekcije pesama može da se obavlja ručno ili automatski i tako dalje. Nažalost, učitavanje pojedinačnih pesama nije podržano, a što se tiče podrške za ulazne formate zapisa, na meniju su: MP3, OGG, M4A, AAC, WMA, WAV, FLAC, APE i OPUS. Četa mala, ali odabrana.

Dopamine nas neodoljivo podseća na audio-plejere namenjene mobilnim uređajima. Istina je da donosi nešto više manevarskog prostora, ali je postavka veoma slična. Zato ga preporučujemo manje zahtevnim korisnicima koji bi pored reprodukcije voleli da na raspolaganju imaju i jednostavan sistem za organizaciju kolekcije pesama. Program je portabilan i potpuno besplatan.

Vladimir PISODOROV

 
Mozilla Firefox Quantum
Viber for Desktop 7.6.0, Telegram Desktop 1.1.23 i WhatsApp for PC 0.2.69
Responsive Site Designer 2.5
Adobe Dimension CC 2018
WinX HD Video Converter Deluxe 5.11
Bandicam 4.0.2
Dopamine 1.5.5
Šta mislite o ovom tekstu?
Reflector 3.0.1
CutoMe 2.2
InPixio Photo Maximizer 4.0
Laewo Music Recorder 2.3
Clean Space 7.16
Country Flags & IP Whois 0.2.3
AntiTrack for Windows 10
DesktopSnowOK 3.33
Google Scholar Button 1.5
Interactive Luminosity Masks 3.2
Snooper Professional 2.3.5
ThisIsMyFile 2.16
MixColors 2.2

Tip:
audio-plejer
Potrebno:
Windows
Veličina:
113,47 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .digimezzo .com /software /dopamine
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera