PHONE ZONE<>
012018<><>

PORTRA

Aplikacija se po načinu korišćenja ne razlikuje mnogo od sličnih ostvarenja iz klase koja su namenjena za izradu upečatljivih selfija „prevučenih” specijalnim grafičkim filterima. Pomalo smo razočarani što ne nudi mogućnost apliciranja efekata u realnom vremenu, ali je zato stvar nadomeštena izuzetnim filterima, kojih je u momentu pisanja teksta bilo 17.

Naglasak je na vodenim bojama, iako se na meniju nalaze i neki klasični „zahvati”, kao što je olovka. Nakon što se „uslika” ili odabere fotka sa memorijske lokacije, korisnik selektuje jedan od ponuđenih filtera i praktično je završio posao – upravljački algoritam obavlja svoje, ostavljajući vas bez daha. Preko naročitih slajdera moguće je obaviti korekciju intenziteta efekta, odnosno jačinu osvetljenosti. Ukoliko swipeujete prstom gore-dole po slici, moći ćete da radnu površinu „udenete” u jedan od sedam okvira. Nažalost, kombinacija filtera nije moguća, ali tako nešto se ionako retko viđa. Gotova slika momentalno je spremna za upload na Facebook ili Instagram, a možete i da je snimite na memorijskoj lokaciji.

PORTRA od fotografija pravi mala umetnička dela. Ukoliko se odlučite da fotografiju učitate iz memorije, dobićete mogućnost njenog kropovanja, rotiranja i flipovanja, mada je fotkanje bolje obaviti na licu mesta, pošto je lice potrebno postaviti u označenu regiju. PORTRA je besplatna i ne sadrži reklame, što nam se posebno svidelo.

Vladimir PISODOROV

 
Alcatel U5 i Idol 5
Blackview R6 Lite i A9 Pro
Huawei Y6 (2017)
DU Recorder
PORTRA
Šta mislite o ovom tekstu?
Selfissimo!
Files Go
Universal Copy
Playground Buddy
Datally
Wallpapers
Finice
RetroBrowser
Trickl

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
91,25 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera