TEST OF TIME<>
012018<><>

Sea Wolf

Vlasnicima Commodorea 64 sa ovih prostora prve asocijacije na kertridž su fudbal i šah, ali istina je da su na početku „Debeljkove” karijere mnoge igre distribuirane baš na ovaj način. Među njima je i konverzija popularne igre sa automata, Sea Wolf (1982).

Upravljate podmornicom, tačnije dvema, pošto je igra zamišljena da se igra udvoje, sa zadatkom da u određenom vremenskom intervalu potopite što više brodova koji su na površini. Najsporiji teretni brodovi donose i najmanje poena, zatim slede razarači, dok je brze patrolne čamce najteže pogoditi. Podmornica ima četiri torpedne cevi, a da bi se sprečilo spamovanje torpedima, kada ispalite sva četiri, morate sačekati tri sekunde kako bi se cevi ponovo napunile projektilima. Otežavajuću okolnost predstavljaju platforme koje plutaju između vas i vaših meta, čijim uništavanjem ste samo uzalud protraćili jedan plotun, jer ne donose nikakve poene.

Podmornice se kreću pri dnu ekrana, jedna iznad druge, a kako je Sea Wolf pre svega kompetitivna igra, prvi igrač ima malu, ali nekada i odlučujuću prednost, jer će njegov hitac uvek prvi stići do mete ako su ispaljeni u isto vreme. Jednostavna grafika sa jednobojnim sprajtovima karakteristična je za rane C64 igre, kao i odsustvo muzičke podloge tokom igranja. Društvo će vam praviti zvučni efekti ispaljivanja torpeda i potapanja brodova, uz iritantno pištanje koje najavljuje prolazak patrolnog čamca.

Darko MIHOKOVIĆ

 
King of the Monsters
Pro PowerBoat Simulator
Konami GT
Sea Wolf
Šta mislite o ovom tekstu?
A.B. Cop
Spitting Image

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /tkqo4R
Veličina:
6 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera