TEST OF TIME<>
012018<><>

Pro PowerBoat Simulator

Više od tri decenije Codemasters ostaje veran trkama u video-igrama, ali su asfalt i tucanik katkada menjali za druge podloge, poput vode u slučaju Pro PowerBoat Simulatora (1990).

1981. godine nekom je palo na pamet da najbrži cirkus na svetu dovede na vodu, pa tako nastaje novi sport – powerboating, trke ultralakih i ultrabrzih čamaca. Sa pogledom odozgo, Pro PowerBoat Simulator najviše podseća na vodene deonice u Spy Hunteru, a ako posmatramo samo Codemastersov opus, onda se može reći da je ovo nabudžena verzija čamčića iz Micro Machinesa. Ne znamo da li je igra svojevremeno bila predmet neke tužbe u vezi lažnog reklamiranja, ali u njoj nema ni „s” od simulacije, jer je u pitanju obična arkada. Nema klasičnih trka, već je igra podeljena na nekoliko nivoa, a svaki morate da završite u određenom vremenskom roku i u jednom komadu. Protivnicima nije toliko stalo da se trkaju sa vama, koliko da vas prvom prilikom izguraju sa staze.

Po „stazi” su razbacani razni dodaci, počev od onih koji samo donose bonus poene, do dopuna zaliha goriva (koje ujedno predstavlja i vreme) i mina. Svaki nivo se odvija u drugačijem ambijentu, ali svima su zajedničke skakaonice za preskakanje kopnenih delova staze, obično „nezgodno” postavljene. Osim protivničkih čamaca, probleme će vam praviti helikopteri i policijski automobili koji iz nekog razloga pucaju na vas.

Darko MIHOKOVIĆ

 
King of the Monsters
Pro PowerBoat Simulator
Šta mislite o ovom tekstu?
Konami GT
Sea Wolf
A.B. Cop
Spitting Image

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /Eeci87
Veličina:
306 KB

Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera