TEST JOY<>
012018<><>

MS Industrial Console 2in1 pro

Plastična dvocevka

Ako tražite jeftinu alternativu za dodatni kontroler za svoj PlayStation, pogledajte ovaj model kompanije MS Industrial. Console 2in1 Pro je specifičan iz dva razloga: možete da ga koristite i na Trojci i na Četvorci, a kako je reč o žičanom modelu, cena mu je znatno niža od uobičajenih Bluetooth uređaja. Jasno je da to u velikoj meri utiče na komfor tokom igranja (kabl je dužine svega 1,8 metara), ali isto tako dodaje plusić na stranu ekonomičnosti – za upravljač nisu potrebne baterije.

Džojped ne može da se pohvali vrhunskom izradom, materijalima i završnom obradom. Tako, plastika pod prstima deluje krhko, rukohvati su neprimetno teksturirani, dok je kod „ramenih” i trigger tastera izostala fina završna obrada, pa deluju nedorađeno. Ipak, prilikom korišćenja ne dolazi ni do kakvih neželjenih pojava: nema krckanja, pucketanja i pomeranja delova usled stiskanja i „cimanja” u žaru akcije. S obzirom na to da, kao što rekosmo, ne dolazi sa ugrađenom baterijom, niti mu treba sopstveni izvor napajanja, Console 2in1 Pro je izuzetno lagan i to nam se nije dopalo. Naravno, ovo je stvar ukusa, ali je važno pomenuti. Na težinu je uticalo i to što je nedostaje senzor za detektovanje pokreta, tako da ovaj džojped pod haubom krije samo dva vibraciona motora.

„Rogovi” upravljača nešto su duži nego kod originalnog kontrolera, a zanimljivo je da se pored pečurkica, D-Pada i tastera ’iks’, ’kvadrat’, ’krug’ i ’trougao’, na prednjoj strani nalaze i dva reda funkcijskih tastera. ’Options’ i ’Share’ smo očekivali, jer se oni nalaze i na originalnom Četvorkinom komplementu, ali ne i dva ’Enter’ tastera postavljena ispod. Oni su zapravo ’Select’ i ’Start’ dugmići sa DualShock 3 kontrolera, ali ostaje nejasno zašto onda nisu tako i nazvani. Inače, funkcijski tasteri su gumirani, baš kao i vrhovi pečurkica, koji su dodatno teksturirani kako bi se izbeglo klizanje tokom naglih pokreta. D-Pad i tasteri sa desne strane, izrađeni su od tvrde plastike uz, opet, ne baš sjajnu završnu obradu. Na prednjoj strani, između pečurkica, nalazi se još jedan taster – Home, koji jedini ima pozadinsko osvetljenje. Nažalost, preko njega nije moguće uključivati konzolu kao kod originala.

Console 2in1 Pro je jeftina alternativa za inače preskupe kontrolere za PlayStation 4. Kompromisi su na sve strane, ali i ovde važi ona izreka „kol’ko para, tol’ko muzike”. Za kraj još da kažemo da džojped možete da koristite i na PC-ju isključivo pod DirectInputom. XInput, logično, nije podržan, što ograničava njegovu upotrebnu vrednost.

Vladimir PISODOROV

 
 TEST JOY
HyperX Alloy Elite
Microsoft Xbox One X
Steelseries Apex 150
MS Industrial Console 2in1 pro
Šta mislite o ovom tekstu?

 JA, IGRAČ
Bitkonjine

Vrsta:
džojped za PS3/PS4
Osnovno:
USB konekcija, dužina kabla 1,8 m, dva vibraciona motora, analogni „trigger” tasteri
Ostalo:
Home taster sa pozadinskim osvetljenjem, gumirani i teksturirani vrhovi pečurkica, 19 tastera + analogne kontrole
Proizvođač:
MS
Kontakt:
eKupi
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera