TEST PLAY<>
012018<><>

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Dok PC publika lomi koplja i vilice raspravljajući o najznačajnijoj igri u 2017. godini (Divinity: Original Sin 2 ili PUBG? Gaaah, it’s burning!), po pitanju najbolje konzolne igre nema nikakvih nedoumica. Ne, to nije nikakav Legend of Mario ili Super Zelda Odyssey, već Horizon Zero Dawn. Ova ošamućujuće dobra igra nedavno je dobila prvu ekspanziju, koju opisujemo tek sada zbog kurcšlusa s regionalnim verzijama osnovne igre i DLC-a, dodatno dosoljenog UK PSN nalogom koji redakcijski koristimo za PS4 rivjuze. SONY boj, ako čitaš ovo, rešavaj više bre PSN za Srbiju, aman povlaka zaman!

Prva ekspanzija za najbolju konzolnu igru 2017. godine.

The Frozen Wilds dodaje prostrani planinski region na severoistoku glavne mape i u njemu dovoljno sadržaja za bar petnaestak sati igranja. Priča i teme koje obrađuje dešavaju se pre finala osnovne igre, tako da valja učitati poslednji sejv (ili autosejv), doći do jasno obeleženih (novih) quest givera na mapi i otisnuti se u surovu snežnu avanturu među spiritualnim Banucima. Taj tribalni narod prilično je zaguljen, a kombinacija brdsko-planinske zatucanosti, šamanizma, života u mini plemenskim zajednicama i odbijanja strane pomoći nakon pojave smrtonosne pretnje kreira barijeru koju valja prevazići pre nego što bilo šta uradite s poludelim mašinama u regionu. Našu slatku Aloy, naravno, ne mogu da pokolebaju zatucani seljaci i ona će im pomoći hteli oni to ili ne.

Pretnja dolazi u formi pobunjenog AI konstrukta koji proizvodi nove klase borbenih mašina, za stepen opasnije od „corrupted” robota koji su predstavljali peak opasnosti u osnovnoj igri. Monstrumi s ljubičastom aurom nude ozbiljan izazov koji u slučaju novih primeraka, pre svega robotskog megamedveda s plamenim napadima, ozbiljno zadiru u vode hard-core mazohizma čak i za igrače 40+ nivoa. Ako osnovnu igru niste pipnuli od proleća, čeka vas period bolne adaptacije na vertikalni zid ledene težine.

Pored novih monstera, u igri imamo i novu klasu oružja, energetske štapove čiji elementalni napadi mogu da pomognu pri bacanju najjačih mobova u ranjivo stanje, što vam daje borbenu šansu. Igri je dodato i novo drvce talenata, među kojima su skillovi za skupljanje resursa iz sedla i proširivanje kapaciteta za nošenje loota.

Ako imate priliku, probajte Horizon Zero Dawn, sa ili bez ekspanzije, na televizoru koji podržava HDR10. Postaćete instant konvert koji će tu displej tehnologiju prestati da posmatra kao nepotrebni gimik.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
PlayerUnknown’s Battlegrounds
World of Final Fantasy
Spellforce III
Seven: The Days Long Gone
Ode
Nine Parchments
Black Mirror
Shadowhand
Battle Chef Brigade
Space Pirates and Zombies 2
Persona V
Okami HD
Hello Neighbor
Far From Noise
Battlerite
Life Is Feudal
Destiny 2: The Curse of Osiris
Rumu
Cattails – Become a Cat
The Surge: A Walk in the Park
Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds
Šta mislite o ovom tekstu?
Total War: Rome II – Empire Divided

Platforma:
PlayStation 4
Adresa:
www .horizonzerodawn .com

85
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera