NA LICU MESTA<>
122017<><>

Beokon 2017

Prošlo je ono vreme kad smo željno gledali u inostranstvo i čeznuli za odlascima na sve one divne SF, gejming i druge konvencije. Već neko vreme i kod nas ih je sasvim dovoljno da možemo da kažemo da se stalno nešto dešava, i to za svačiji ukus – tu su Japanizmi, Star Wars konvencije, Potermanije i ostala dešavanja i taman su nam fino ispunili vreme tokom čitave godine da ni za čim ne moramo da patimo. Kao najopštiji i najsveobuhvatniji od svih tih događaja, konvencija Beokon, u organizaciji kluba „Sakurabana”, Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić”, Color Media Communicationsa i Doma omladine, savršeno zaokružuje ovogodišnju sezonu.

Kao okupljanje pripadnika fandoma najrazličitijih vrsta, gikova i zaljubljenika u igre, filmove, serije, knjige, stripove i već sve drugo što uz to ide, Beokon je ove godine ponudio više nego bogat program. Pre svega su to bile zanimljive tribine i predavanja o skoro svim trenutno aktuelnim temama: „Supernaturalu”, „Američkim bogovima”, Dilanu Dogu, Drakuli, seriji „Stranger Things”, „Sluškinjinoj priči”, „Igri prestola”, „Blade Runneru”, Lavkraftu, Stivenu Kingu, seriji „The Wire”, „Star Treku” i „Orvilleu”, seriji „The Expanse” i mnogim, mnogim drugim temama. Sve su to pratili i izložba strip-tabli o Konanu, izložba akcionih figura, prodajni sajam, casual gaming i turniri, kviz, kao i druženje u taverni.

Počasni gost festivala bio je Norman Spinrad, američki pisac, kritičar i esejista, jedan od glasova novog talasa naučne fantastike poznat po provokativnim distopijskim temama i novim pristupima žanru. Pored njega, na festivalu su gostovale i kosplejerka iz Budimpešte ICONOCLAST i hrvatska kosplejerka Tajana Štasni, poznata i kao Taja Aždaja.

Po običaju, ceo događaj zaokružio je kosplej. Nakon veselog nastupa grupe Ultimate Dance, binom je prodefilovalo dvadesetak maštovito maskiranih učesnika, svi su se super zabavljali, a pobednici su zaista briljirali. Sakurabaninu nagradu dobio je Damjan Silbaški, treće mesto pripalo je Mirjani Marić, drugo mesto Dori Pavlović, a prvo mesto zasluženo je odnela Andrea Milanović.

Konačno, ono što ne piše u programima i reklamama, ali verovatno najveća vrednost ovakvih događaja jeste u ljudima: za kratko vreme na jednom mestu bilo je moguće videti brojne stare prijatelje, podsetiti se s nostalgijom početaka cele te scene, popiti piće, proćaskati, nasmejati se, uživati u uspomenama, upoznati neke nove ljude, čuti kako sve to izgleda u zemljama u okruženju, ali i uživati u činjenici da je sve više mladih koji nastavljaju istim tim stopama.

Jovana KUZMANOVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Blizzcon 2017

 NA LICU MESTA
Beokon 2017
Šta mislite o ovom tekstu?

 TEST JOY
SteelSeries Arctis 3 i 5
Zowie Celeritas II, MS Industrial Thunder i Steelseries Apex M750
Razer Abyssus V2
SteelSeries QcK Prism

 JA, IGRAČ
Send Nudes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera