PHONE ZONE<>
112017<><>

Another Lost Phone: Laura’s Story

Ukoliko imate detektivskih sklonosti, verovatno će vas premisa ove igre zaintrigirati. Međutim, moramo odmah da vas upozorimo, Another Lost Phone nikako nije razbibriga, to jest neka od onih igara za telefone koje se igraju bez mnogo mozga, čisto da prekrate vreme.

Postavka je sledeća: pronašli ste nečiji izgubljeni telefon i na vama je da otkrijete šta se desilo sa tom osobom i odlučite šta ćete uraditi sa telefonom. Postoji čak i opcija da odmah obrišete sve podatke sa uređaja i za to dobijate achievement. Kompletna igra je urađena kao metasvet u kojem vi zapravo na interfejsu stvarnog telefona kontrolišete pronađeni telefon. Kad pobedite prvobitni unutrašnji otpor prema preturanju po tuđem intimnom svetu (ako ga uopšte imate), dobijaćete zadatke – na primer, da otkrijete lozinku za Wi-Fi, da otkrijete podatke neophodne za pristup Messengeru, da uđete u sistem e-pošte i tako dalje. Da biste to uradili, a i otkrili čitavu priču, neophodno je da redom pročitate bukvalno stotine SMS poruka, mejlova, poruka na poslovnoj mreži i u programima za razmenu poruka, da pročešljate slike na telefonu i povežete ih sa tim porukama, upoređujete događaje u kalendaru i njihove datume i nekako iz te silne mreže informacija izvučete ono što vam je u tom trenutku potrebno.

Govoriti nešto više o priči bilo bi nemoguće bez spojlera, ali nemojte očekivati razbibrigu: ona se bavi prilično teškim temama. Pritom, glavna junakinja je osmišljena tako da se igrači mogu lako identifikovati sa njom: pratimo je dok menja telefon, traži posao, počinje da živi sa novim dečkom... Realne životne situacije neće vam pomoći da povežete šta joj se dogodilo i pronađete nagoveštaje za rešenja zagonetki.

Valja pomenuti da je ovo nastavak igre A Normal Lost Phone, koja je vredna pažnje jedino kao prva igra koja je upotrebila ovaj pristup: da podražava kompletan smartfon. Taj koncept i jeste ono što odvaja ove dve igre od ostalih, ali, iako je dosta bolja od prethodne igre, Laura’s Story će verovatno mnogima biti dosadna. Zapravo, dovoljno je samo da se zapitate sledeće: „Da li mi ideja da preturam po nečijem telefonu, čitam stotine poruka i mejlova i pravim Excel tabele da bih povezao/la sve te događaje i podatke zvuči zabavno?” Ako je tako, uživaćete. U suprotnom, bolje zaobiđite ovaj naslov.

Jovana KUZMANOVIĆ

 
Game of Thrones: Conquest
Another Lost Phone: Laura’s Story
Šta mislite o ovom tekstu?
Stranger Things: The Game
Into the Dead 2
Middle-earth: Shadow of War
Flippy Knife
Naval Storm TD
The Great Mind of Tesla
Dice Hunter
Geostorm
Lionheart: Dark Moon

Platforma:
Android, IOS, PC/Mac
Veličina:
41 MB
Cena:
2,99 USD
Adresa:
accidentalqueens .com /anotherlostphone
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera