TEST PLAY<>
112017<><>

Pinball FX3

Zen Studios ne odustaje od svoje misije širenja fliperske zaraze među igračima, pa smo, nakon pola tone objavljenog DLC materijala za Pinball FX (odnosno Zen Pinball, ukoliko ste vlasnik PlayStationa 3), konačno počašćeni novom verzijom. Uz dužno poštovanje jednog od retkih bastiona „kompjuterskih” flipera 21. veka, utisak je polovičan, jer novina nema mnogo. Najbitnije se odnose na poboljšani mod za jednog igrača koji sada podrazumeva napredovanje po nivoima i upotrebu posebnih skillova tokom partija (hvala Bogu, sve pomenuto može da se isključi). Zatim, Zenovci su konačno shvatili da je za igru čija je osnovna ideja namicanje poena od suštinske važnosti nadmetanje većeg broja igrača, pa je uvedena i napredna multiplayer komponenta, a uz nju ruku pod ruku ide i opcija kreiranja sopstvenog turnira sa setovima pravila po želji.

Pinball FX3 predstavlja jednu od nekolicine retkih simulacija flipera koje su vredne igranja u današnje vreme.

Ukoliko se do sada niste susretali sa prethodnim Zen, odnosno Pinball FX igrama, radi se o „simulacijama” potpuno izmišljenih, digitalnih tabli, pa su tako i određene fizičke zakonitosti često podložne promenama koje se graniče sa naučnom fantastikom (za verno preslikane „prave” table potražite FarSightov The Pinball Arcade). FX3 je kompatibilan sa gotovo svim prethodno objavljenim tablama, te je omogućeno njihovo uvoženje u novu igru, pod uslovom da ste ranijih godina marljivo skupljali DLC pakete za „dvojku”. Pritom, stare table koriste sve napredne mogućnosti novog grafičkog FX3 enginea, poput boljih senki i svetlosnih efekata. U slučaju da druženje sa Pinball FX serijalom počinjete od nule i ako izrazite želju da legalno posedujete sve do sada izdate i podržane table, to zadovoljstvo će vas koštati skoro dve stotine evra! Istina, kompletan paket sadrži preko šezdeset tabli, ali će samo najtvrdokorniji ljubitelji flipera (ili gusari među njima) biti u stanju da ga priušte. Usled problema sa licencama, pojedini DLC naslovi iz prethodnih verzija neće funkcionisati sa novom verzijom (sve „fudbalske” table, South Park paket, Plants vs. Zombies i Ms. Splosion Man, uključujući i Street Fighter II Turbo i Ninja Gaiden Sigma 2 kada se radi o verziji za konzole).

Ako u svojoj kolekciji već imate Pinball FX2, razlozi za prelazak na novu verziju su čisto subjektivni. Poboljšanja na grafičkom planu i mali broj novih tabli (za sada su tu samo Back to the Future, Jaws i E.T.) nisu dovoljan povod za upgrade, mada bi prošireni single mod i novouvedeni multiplayer, kao i činjenica da će Zen Studios od sada pa nadalje izbacivati novi materijal isključivo za FX3, mogli da poguraju fanove serijala ka kupovini trećeg dela. Bilo kako bilo, Pinball FX3, uz pomenuti The Pinball Arcade i nedavno osveženi Pro Pinball: Timeshock!, predstavlja jedinu simulaciju flipera vrednu igranja u današnje vreme.

Jan ČMELIK

 
Middle Earth: Shadow of War
Project CARS 2
South Park: The Fractured but Whole
Cuphead
Hob
Gran Turismo Sport
Battle Chasers: Nightwar
ECHO
Forza Motorsport 7
RUINER
FIFA 18
Dungeons 3
ELEX
Blue Reflection
The Evil Within 2
Stable Orbit
Marvel vs. Capcom: Infinite
Heat Signature
Total War: WARHAMMER II
WRC 7
Vaporum
Pinball FX3
Šta mislite o ovom tekstu?
Real Farm
Darkest Hunters
Guild Wars 2: Path of Fire

Platforma:
PC, PlayStation 4, Xbox One
Potrebno:
dual core procesor na 1,6 GHz, GeForce GTS 450, 4 GB RAM
Poželjno:
quad core procesor na 2,4 GHz, GeForce GTX 760, 8 GB RAM
Veličina:
4,8 GB
Adresa:
www .pinballfx .com

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera