TEST RUN<>
102017<><>

Bandicut 2.8

Struže, seče i vari

Upakovan u moderan i sveden upravljački interfejs, Bandicut je „tri u jedan” alatka za obavljanje osnovnih obradnih radnji nad video-datotekama. Program se primarno koristi kao trimer – za odstranjivanje neželjenih delova iz učitanih klipova, ali se uspešno snalazi i kada je postojeći materijal potrebno segmentirati ili mu implementirati nove delove.

Na ulazu mu možete poturiti sve što vam padne na pamet. Podrška za različite tipove formata zapisa je više nego široka – na spisku se nalazi preko 30 video-komplemenata, a važno je istaći da je podržano koketiranje i sa formatom MKV. Logično, pored njega akcenat je stavljen na AVI i MP4 formate, što zaokružuje potrebe kućnih i nešto naprednijih korisnika. Problem može da nastane na izlazu, jer Bandicut tamo prosleđuje materijal upakovan isključivo u MP4 ili AVI košuljicu. Možete da birate između brzog i normalnog režima rada, od kojih je ovaj prvi namenjen situacijama kada imperativ nije izmena osnovnih tehničkih parametara originalne datoteke, već očuvanje kvaliteta i podrazumevanih podešavanja. U drugom slučaju, očekuje vas izbor kodeka, radne rezolucije, kvaliteta slike, frameratea, ali i opcija vezanih za audio-komponentu. Podržano je i ekstrahovanje zvuka, koje se obavlja isključivo u formatu MP3. Rad u režimu Encoding ne treba da vas plaši jer je sve veoma pregledno i na dohvat ruke, a kako program koristi interne kodeke, ne morate da mislite ni o tome.

Isecanje neželjenih delova obavlja se na uobičajen način. Ekranom dominira preview prikaz učitanog fajla, ispod kojeg se nalazi seekbar. Postavljanjem početnog i krajnjeg markera definišete segment koji želite da sačuvate, dok se originalni fajl ne dira i u preview delu je uvek dostupan u punoj varijanti. Izdvojeni segmenti mogu i da se spoje ili dodatno segmentiraju. Bandicut donosi prilično precizan sistem navigacije. Naime, u najfinijem režimu rada omogućava pomeranja „kroz materijal” u koracima od svega četiri stotinke, i to preko strelica na tastaturi.

Rekli smo da je jedna od mogućnosti programa spajanje datoteke, pri tome ne mislimo samo na segmente koje ste sami „izvadili” iz radne datoteke. Moguće je obaviti spajanje eksterno uskladištenih datoteka, bez obzira na format, veličinu i upotrebljeni kodek, na veoma jednostavan način. Nakon učitavanja, sve što treba da uradite jeste da odaberete redosled video-klipova u celini i možete da pritisnete dugme Start. Za trenutak ćemo se vratiti na segmentiranje i podvući da se svaki eksterno uskladišten fajl može automatski segmentisati, bez petljanja sa markerima i seekbarom. Ključ može da bude svojevoljno definisan broj segmenata ili pak vremenski interval nakon kojeg će se obaviti odsecanje.

Bandicut je odličan komad softvera i prava je šteta što košta čitavih 29 dolara. Previše je to novca za ono što je ponuđeno, bez obzira na to što je sve odlično upakovano i funkcioniše kao švajcarski sat.

Vladimir PISODOROV

 
NASA’s Eyes 5.4
Camtasia Video Editor 9.0
Ashampoo Music Studio 7
PassMark MonitorTest 3.2
VideoInspector 2.12
Spriter 11
FreeVimager 7.0
StaxRip 1.6
GOM Cam
Resonic Player 0.8.9b
Novabench 4.0.1
DiskMax 6.01
ExtractNow 4.8.3
Bandicut 2.8
Šta mislite o ovom tekstu?
UninstallView 1.13
69 Photoshop Actions 9
Clipdiary 5.1
FxSound Enhancer 13
Elementor 1.7.3
Greater Than Gatsby
MeterWeather 1.75
WriteYours 0.15 Beta 5
Noisli 1.0.10

Tip:
video-obrada
Potrebno:
Windows
Veličina:
29,4 MB
Cena:
29 dolara
Adresa:
www .bandicam .com /bandicut -video -cutter
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera