TEST RUN<>
102017<><>

ExtractNow 4.8.3

Univerzalni vojnik

ExtractNow je third party alatka za dearhiviranje podataka. Program je mali, brz i, što je najlepše od svega, sposoban da barata gotovo svim poznatim tipovima arhiva. Prosečnog korisnika će najviše zanimati podrška za RAR(5), ZIP i 7ZIP komplemente, koji su u potpunosti podržani, ali predstavljaju tek vrh ledenog brega. Na meniju je preko 40 različitih formata, što će zadovoljiti i one najzahtevnije.

ExtractNow može da se koristi iz kontekstualnog menija File Managera, drag&drop metodom ili klasičnim „prelistavanjem” fajlova putem sistemske Browse rutine. Upravljački interfejs je maksimalno sveden i sve što treba da uradite nakon selekcije datoteka jeste da pritisnete dugme Extract. Nažalost, program nije u mogućnosti da obavi simultano dearhiviranje, iako se tako nešto stidljivo nagoveštava od strane autora. Umesto toga, na raspolaganju je praktično Batch radionica u kojoj se arhive procesiraju bez dodatne interakcije sa korisnikom. Akcija se obavlja po redosledu učitavanja, a fajlovi smeštaju u odvojene direktorijume kako ne bi došlo do mešanja. Stvar funkcioniše idealno u situacijama kada želite da otpakujete veliki broj (glomaznih) arhiva, a na računaru je potrebno obaviti i neke druge aktivnosti bez ometanja. Takođe, ExtractNow može da se koristi i po Fire & Forget principu, pogotovo što se po okončanju posla program terminiše bez bilo kakvih pitanja (ako tako odlučite, naravno).

Za alatku koja obavlja jednostavan posao, ExtractNow u sekciji sa podešavanjima sadrži prilično veliki broj opcija. Tako možete da odredite koji tipovi datoteka će se izuzeti iz procesa otpakivanja, šta se radi sa arhivama nakon ekstrahovanja datoteka, da li će se obaviti dearhiviranje „arhiva u arhivama”, da li se operacija obavlja uvek u istom ili direktorijumu po izboru korisnika, i tome slično. Inače, program može da pokrene akciju odmah po selektovanju arhiva, a na raspolaganju je i automatizacija posla tako što se upravljačkom algoritmu prepušta pronalaženje i otpakivanje svih arhiva iz naznačene lokacije. Ukoliko naletite na kompresioni algoritam koji nije podržan, ExtractNow može da pokrene eksterni program i zaobilaznim putem dođe do rezultata. Konačno, ekstrahovanje može da se obavi čim program „oseti” da se u direktorijumu koji ste prethodno označili „pojavi” neki arhivirani materijal.

Ne znamo koliko će ExtractNow biti zanimljiv prosečnim korisnicima, ali će onima koji na dnevnom nivou operišu sa enormnim brojem kompresovanih datoteka uštedeti dosta vremena. Za to je zaslužna podrška za Batch procesiranje sadržaja, baš kao i mogućnost automatizacije posla na nekoliko različitih frontova. Program se na tržištu nalazi gotovo 20 godina i radi pod svim verzijama Windowsa. Nedavno je izašao iz poduže faze mirovanja, donevši podršku za 7ZIP format u verziji 16.04 i ispeglanu podršku za rad sa RAR arhivama.

Vladimir PISODOROV

 
NASA’s Eyes 5.4
Camtasia Video Editor 9.0
Ashampoo Music Studio 7
PassMark MonitorTest 3.2
VideoInspector 2.12
Spriter 11
FreeVimager 7.0
StaxRip 1.6
GOM Cam
Resonic Player 0.8.9b
Novabench 4.0.1
DiskMax 6.01
ExtractNow 4.8.3
Šta mislite o ovom tekstu?
Bandicut 2.8
UninstallView 1.13
69 Photoshop Actions 9
Clipdiary 5.1
FxSound Enhancer 13
Elementor 1.7.3
Greater Than Gatsby
MeterWeather 1.75
WriteYours 0.15 Beta 5
Noisli 1.0.10

Tip:
dearhiver
Potrebno:
Windows
Veličina:
4,4 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .extractnow .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera