TEST RUN<>
102017<><>

PassMark MonitorTest 3.2

Test za ekran

Sa implementiranih 35 testova, PassMarkov MonitorTest je najsveobuhvatniji program za testiranje kompjuterskih ekrana. Na meniju se nalazi testiranje „katodaša”, LCD ekrana (i ostalih derivata), ali i komplemenata osetljivih na dodir.

Odmah moramo da vam kažemo da MonitorTest nije namenjen kućnim korisnicima, već serviserima i ljudima koji se ispitivanjem bave profesionalno. Zašto? Program je enormno skup da biste ga kupili, koristili dva ili tri puta u životu i potom zaboravili negde na hard-disku. Druga veoma bitna stvar je što MonitorTest korisnika ne snabdeva (a i kako bi mogao) nikakvim povratnim informacijama, što znači da on sam mora da uoči i prepozna eventualne nedostatke. Za tako nešto ipak je potrebno utrenirano oko i veliko iskustvo, osim ako se ne radi o nedostacima koji se vide „iz aviona”.

Na glavnoj radnoj formi najviše mesta zauzimaju informacije o grafičkom podsistemu i karakteristikama monitora. Videćete radnu rezoluciju, broj piksela, frekvenciju osvežavanja, format prikaza i ostale važne stvari. Test može da se sprovede nad bilo kojim od detektovanih ekrana ili na svima, što se bira preko posebne kontrolne forme. Ova opcija nije dostupna u probnoj verziji programa, baš kao ni mogućnost da se tokom testiranja koriste eksterne skripte. Osnovni režim testiranja podrazumeva ručno prebacivanje sa jednog testa na drugi, čemu služe kontrole u donjem delu ekrana. One mogu i da se sakriju kako ne bi odvlačile pažnju, ali ako autorima ne uplatite željenu novčanu nadoknadu, ostaće tekstualni natpis da se radi o probnoj verziji programa, pa u tome svakako nećete uspeti.

Većina testova je statična i bez poznavanja materije nećete znati kako da ih tumačite. Zbog toga su autori u paket uključili prilično opširan help koji objašnjava šta se kojim testom postiže i na šta valja obratiti pažnju. Testovi mogu da se pokreću i pojedinačno, a u kontinualnom režimu dozvoljeno je njihovo automatsko smenjivanje. Naravno, korisnik ima kontrolu nad određivanjem vremenskog intervala držanja svakog testa na ekranu. Tu je i odabir radne rezolucije, čime se delokrug akcija koje pokriva ovaj program završava.

Postoje li besplatne alternative koje mogu da priteknu u pomoć. Postoje, ali ih je teško pronaći. Neke su davno zastarele i nisu namenjene modernim ekranima, pa PassMarkov proizvod izbija u prvi plan. S obzirom na to da se u većini slučajeva za testiranje koriste naročito pripremljene slike, možete da probate da ih nađete online, ali opet treba znati šta se traži. U svakom slučaju, možda će se autori u dogledno vreme odlučiti za neki popust, pa je možda to prilika da se dokopate ove nesumnjivo korisne alatke.

Vladimir PISODOROV

 
NASA’s Eyes 5.4
Camtasia Video Editor 9.0
Ashampoo Music Studio 7
PassMark MonitorTest 3.2
Šta mislite o ovom tekstu?
VideoInspector 2.12
Spriter 11
FreeVimager 7.0
StaxRip 1.6
GOM Cam
Resonic Player 0.8.9b
Novabench 4.0.1
DiskMax 6.01
ExtractNow 4.8.3
Bandicut 2.8
UninstallView 1.13
69 Photoshop Actions 9
Clipdiary 5.1
FxSound Enhancer 13
Elementor 1.7.3
Greater Than Gatsby
MeterWeather 1.75
WriteYours 0.15 Beta 5
Noisli 1.0.10

Tip:
testiranje monitora
Potrebno:
Windows
Veličina:
4,4 MB
Cena:
24 dolara, proba 30 dana
Adresa:
www .passmark .com /products /monitortest .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera