PHONE ZONE<>
102017<><>

Iron Marines

Da li real-time strategije mogu da funkcionišu na mobilnim uređajima? Odgovor se dugo vremena svodio na „teorijski da, praktično ne”. Sa pojavom Iron Marinesa, kazaljka se snažno pomerila u pravcu afirmativnog odgovora.

Iron Marines je najbolja, najfunkcionalnija i najispeglanija RT strategija za Android i iOS platforme. Pored visokobudžetne produkcije i dugačke, umešno skockane kampanje, značajni elemenat kvaliteta igre su jednostavne kontrole koje manipulaciju jedinicama čine udobnom i na uređajima malih ekranskih dijagonala, mada se tablet od 7+ inča svakako preporučuje.

Vanzemaljci napadaju kolonije, marinci gvozdenog puka (... dok si ti jeo pačja *BEEEP* umesto dudinja!) ih brane... Gradnja „baze” u misijama svodi se na zauzimanje terenske tačke sa resursima, oko koje se potom automatski podiže crpna stanica sa nekoliko modula na koje možete postaviti odbrambene instalacije. U ovoj sferi, igra se skladno preklapa sa tower defense naslovima, pre svega serijalom Kingdom Rush koje je radio isti developer (Ironhide Game Studio). Zavisno od priliva resursa i taktičkih potreba, možete da gradite raketne, laserske, balističke i druge turrete, da ih nadograđujete, da kompletnu stanicu oblažete štitom i slično. U bazi, odnosno bazama, jer ih možete imati nekoliko, možete da regrutujete trupe koje variraju od klasičnih kolonijalnih marinaca, snajperista, raznih vrsta mechova i drugog hardvera, a u svaku misiju možete da vodite i jednog heroja, koga između misija možete budžiti utroškom stečenog XP-a. Možete da upgeadeujete i armiju u celini investicijom materijalnih resursa koje, poput keša za misione bonuse i bustere, lagano zarađujete u kampanji. Što se tiče težine, dok vas igra „uvodi u posao” sve će biti lako i raskalašno, ali već od četvrte kampanjske misije vas očekuje topli pakao. Iron Marines je teška igra koja traži reflekse, koncentraciju i taktičku inteligenciju.

Iako igra košta pet USD, sočno je nafilovana miktrotransakcijama. Za pravi novac možete da kupite virtuelni keš kojim pazarite klaster bombe, resursne bustove i druga pomagala za misije, što je u principu u redu jer su te stvari opcione, a igra vas ne ograničava energijom ili nekim drugim potkopavajućim faktorom. Međutim, za lovu se kupuju i heroji koji mogu značajno da utiču na ishod misija – prva tri su besplatna, a svi ostali koštaju od tri dolara naviše.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Dragonbolt Vanguard
Vault Raider
Stormbound: Kingdom Wars
Battlejack
Iron Marines
Šta mislite o ovom tekstu?
Mini Ini Mo
Top Gear Road Trip
Flip Master
Data Wing
Zlatan Legends
Tiny Striker: World Football

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
472 MB
Cena:
4,99 USD
Adresa:
www .ironmarines .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera