TEST DRIVE<>
092017<><>

Tracer Bluetone BT i Traveltube BT

Pametno kampovanje

Bežični zvučnik po nazivu Bluetone BT se preko Bluetootha povezuje se sa bilo kojim mobilnim uređajem. Iako ima deklarisanu jačinu od svega tri vata, Bluetone BT svira „za sve pare” i ostavio nas je bez teksta. Zvučnik je toliko glasan da bez problema odmenjuje omanji komplement namenjen računaru, a pruža i razumno jake i jasne srednje tonove.

Preko četiri komandna tastera možete da podešavate jačinu zvuka, prebacujete se sa pesme na pesmu, mutirate zvuk, pauzirate reprodukciju, ali i da se javite na dolazeći poziv jer Bluetone BT može da se koristi kao priručni spikerfon za obavljanje hitnih poziva. Sledeća stvar koja nas je obradovala jeste postojanje čitača mikro SD kartica na koje takođe možete da skladištite muziku i reprodukujete je bez telefona ili tableta. Baterija se puni preko mikro USB priključka i priloženog kabla. Šlag na torti je FM radio-prijemnik. Za kraj još da napomenemo da se sa gornje strane nalaze i pet LE dioda, pa se zvučnik lako pronalazi u totalnom mraku, te da baterija između dva punjenja može da izdrži oko pet sati korišćenja.

Traveltube BT je neverovatan „5-u-1” uređaj kojem je osvetljavanje okoliša samo jedna od funkcija. Pre svega tu je zvučnik jačine tri vata, zatim ugrađen akumulator kapaciteta 4000 mAh, radio-prijemnik i muzički plejer. Sve to ugrađeno je u prilično robusno valjkasto kućište presvučeno teksturiranom gumom.

Kao baterijska lampa, Traveltube BT donosi tri radna režima: dugačko, normalno i trepćuće svetlo koje „izlazi” iz LE diode jačine tri vata. Fokusiranje svetlosnog snopa nije moguće, ali je njegova jačina odlična i, što je još važnije, lampa daleko baca. Na suprotnoj strani valjka nalazi se zvučnik koji se u funkciju stavlja kada uređaj povežete sa mobilnim telefonom ili tabletom. Preko par tastera možete da kontrolišete jačinu zvuka, prebacujete se sa pesme na pesmu ili pauzirate reprodukciju. Baš kao i Bluetone BT, Traveltube BT može da primi dolazne pozive sa mobilnog telefona, a muziku automatski pušta i kada u slot sakriven ispod gumenog poklopca ubacite mikro SD karticu. Dodatno, reprodukcija „ide” i kada u USB slot „uštekate” bilo koji memorijski stik. Inače, USB slot se koristi za punjenje drugih uređaja iz baterije u Traveltubeu. Za prijem radio-stanica u mikro USB slot mora da se priključi priloženi kabel (služi kao antena), koji služi i za punjenje baterije. Zanimljivo je da uređaj ima i 3,5 milimetarski aux konektor i on/off dugme.

Zgodna je i mogućnost kačenja lampe na bicikl za šta se dobija odgovarajući nosač koji se jednostavno postavlja na korman. S obzirom na veliki kapacitet ugrađene baterije, Traveltube BT između dva punjenja može da radi čak osam sati.

Vladimir PISODOROV

 
AMD Radeon Pro WX 4100, WX 5100 i WX 7100
Asus ROG Strix RX 570 O4G Gaming
AMD Ryzen 3 1200, Ryzen 3 1300X; Gigabyte A320M-DS2, MSI A320M Gaming Pro, Asus Prime A320M-K
Apacer AST 280 M.2 SATA III 120 i 240 GB
Aorus AC300W
LC-Power Gaming 988W Blue Typhoon
Dell UltraSharp U2417HJ
Tracer Bluetone BT i Traveltube BT
Šta mislite o ovom tekstu?
Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition (VN7-793G-59EQ)
Gembird N2000IV i N2000FS
Adata XPG EX500 External Enclosure
Synology DiskStation DS115j (DSM 6.1.3)
Foscam FI9816P i FI9803P
Microlab M-600 BT i M-200 BT Platinum
DJI Spark
Klipsch R-15PM

Tracer Bluetone BT
Osnovno:
3 W, Bluetooth 2.1 EDR konekcija, domet 10 metara, četiri tastera, dimenzije 80 × 80 × 40 mm, masa 132 g
Ostalo:
čitač mikro SD kartica, mikrofon, mikro USB priključak, punjiva baterija, radio-prijemnik

Tracer Traveltube BT
Osnovno:
LED svetlo 3 W, tri režima osvetljavanja, zvučnik 3 W, Bluetooth 2.1 EDR konekcija, domet 10 metara, teksturirano gumeno kućište, dimenzije 156 × 51 × 51 mm, masa 263 g, baterija kapaciteta 4000 mAh, radio-prijemnik
Ostalo:
čitač mikro SD kartica, USB slot, mikro-USB priključak, punjiva baterija, montiranje na korman bicikla
Proizvođač:
Tracer
Kontakt:
Maximus 021
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera