TEST RUN<>
082017<><>

XRECODE3 1.62

Mišićavi konverter

Kao bilder iz lokalnog gyma, XRECODE3 pokazuje svoje izvajane mišiće svaki put kad mu se ukaže prilika. Iako je u pitanju program za „obično” konvertovanje audio-datoteka, prosečan korisnik će ostati zapanjen brojem i obimom dostupnih funkcija. Baš to je jedan od glavnih razloga što je XRECODE3 na prvi pogled zastrašujući i što će odbiti većinu potencijalnih kupaca, iako se zapravo radi o pitomom komšiji spremnom da pomogne.

Korisnicima strah u kosti uteruje nezgrapan upravljački interfejs koji podrazumeva rabljenje jedne radne forme na kojoj se nalazi gotovo sve što vam je potrebno da audio-numeru „prevezete” od tačke „A” do tačke „B”. Sve počinje dodavanjem datoteka na radnu listu, koje se obavlja drag&drop metodom ili klasičnim učitavanjem. Međutim, autori su već ovde načinili iskorak u odnosu na konkurenciju i omogućili rad sa više radnih listi istovremeno, i to preko naročitih tabova koje korisnik „otvara” za svaku grupu datoteka. Tabove možete da imenujete po želji, klonirate, pa čak i zaključavate. Inače, XRECODE3 na ulazu prepoznaje preko 90 različitih formata zapisa i iluzorno je da uopšte krećemo u njihovo nabrajanje. Međutim, pored svih znanih i neznanih audio-formata, postoji podrška i za arhive, ali i za video-datoteke. Pretpostavljate, program se uspešno snalazi i sa izvlačenjem audio-komponenti iz video-klipova, a kad smo već kod toga i sa „čupanjem” sadržaja sa Audio-CD-ova.

Na izlazu je moguće „proizvesti” nešto preko 20 različitih oblika audio-datoteka i, iako se to čini mizernim u odnosu na situaciju na ulazu, u praksi to nije tako. XRECODE3 ne samo što zadovoljava sve potrebe prosečnog korisnika, već ide i nekoliko koraka dalje. Nakon što odaberete izlazni format, obratite pažnju na ikonicu ključa koja će se pojaviti na ekranu. Preko nje se otvara sekcija sa podešavanjima, različita za svaki od podržanih formata zapisa. Odatle tweakujete bitrate, format zvuka i slične parametre, a downside je, opet, što je sve spakovano u neuglednu upravljačku formu koja će se malo kome dojmiti.

XRECODE3 poseduje i nekoliko dodatnih perkova koji su se u praksi pokazali kao veoma korisni. Na primer, tu je mogućnost normalizacije zvuka, automatskog uklanjanja tišine iz datoteke, dodavanja Fade In/Out efekta, pa čak i menjanja tempa. Za formate koji to podržavaju, na meniju je i bistrenje metadata informacija pohranjenih u zaglavlju numera, uz nezaobilazno koketiranje sa omotima albuma, rečima pesama i ostalim goodiesima. Naravno, omogućeno je automatsko povlačenje podataka sa interneta i tada su na raspolaganju servisi freeDB, freeDB2 i freeDBJP.

Program je ekstremno moćan i nudi manevarski prostor za vežbe epskih razmera. Podrška za različite formate zapisa je neprikosnovena, a tu je i mogućnost procesiranja velikog broja datoteka uz korišćenje različitih radnih parametara preko pomenutih tabova. Sa interfejsom ćete prosto morati da naučite da živite i pretpostavljamo da će neko vreme da vam „bode” oči. S druge strane, tu je pitanje cene, jer XRECODE3 nije besplatno ostvarenje. Ukoliko planirate da ga koristite i nakon isteka probnog perioda od 30 dana, autorima ćete morati da uplatite na račun deset evra. Suma je simbolična i smatramo da program vredi uloženog novca. Naravno, ukoliko na svakodnevnoj bazi imate potrebu za procesiranjem velikog broja datoteka. Za prosečne korisnike XRECODE3 ipak predstavlja veliki zalogaj i prevazilazi njihove domene delovanja, tako da se njima ipak preporučuje ostanak na besplatnim alatkama kojih na softverskoj pijaci ima i više nego dovoljno.

Vladimir PISODOROV

 
Core Temp 1.9, GPU Temp, Hard Disk Sentinel 5, SpeedFan 4.52, CPUID HWMonitor 1.31, Open Hardware Monitor 0.8.0 Beta
ESET Internet Security 10
Krita 3.1.4
fman 0.5.4
CheckDrive 2017
MyPC 9.5
NPS Image Editor 3.1
Black Bird Image Optimizer
MetaX 2.60
XRECODE3 1.62
Šta mislite o ovom tekstu?
MediaPortal 2.1
Blaze Media Pro 10
Corel Website Creator 2017
Gilisoft Video Converter 10
3D Maker
PingGUI 1.1
TextAloud 3.0
Chrome Delight
Edge & Frame Galaxy
Thumbico 1.5
XMeters
EZ Mask 3.0

Tip:
audio-konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
32,5 MB
Cena:
10 evra, proba 30 dana
Adresa:
xrecode .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera