TEST OF TIME<>
082017<><>

Red Alert

Nije u pitanju čuvena strategija kompanije Westwood Studios, već pucačka igra na statičnom ekranu koju je davne 1981. godine potpisao GDI Incorporated. Upravljate prepotopskom protivvazdušnom odbranom sastavljenom od samo jednog „topića” kojeg preko strelica pomerate po dnu ekrana levo-desno. Pritiskom na taster za pucanje lenjo ispaljujete projektile čija je putanja pravolinijska i... u suštini to je to!

Neprijatelji dolaze u tri talasa – prvo je cilj sa neba poskidati lovce, potom helikoptere koji ka vama ispaljuju „padobran bombe”, da bi na kraju usledio noćni obračun sa teškim bombarderima. Osim poslednje deonice, nivoi su vremenski ograničeni i sa neprijateljima morate da se obračunate pre isteka zakazanog termina. Prva država koju branite je Francuska, a onda se redom nižu SAD, Italija, Velika Britanija, Nemačka i Japan. Na deonicama sa bombarederima osim direktnog kontakta sa bombama morate da se čuvate i kontakta sa čitavim oblastima koje su zahvaćene eksplozijom (obojene su crveno).

Iako neodoljivo podseća na Space Invaders, Red Alert će biti zanimljiv svim ljubiteljima pucačkih igara na statičnom ekranu. Jeste da je pucanje sporo i da nemate pravo na upgradeovanje i ostale perkove modernih pucaljki, ali borba sa vremenom i noćni nivo gde vam ciljeve na nebu otkrivaju ogromni reflektori sami po sebi su zanimljivi. Treba napomeniti i to da se u igri nalazi gomila digitalizovanog govora, koji je početkom osamdesetih godina bio u ravni sa današnjim VR sistemima.

Vladimir PISODOROV

 
Jumping Cross
Buffalo Bill’s Wild West Show
Over Top
On the Ball
Red Alert
Šta mislite o ovom tekstu?
Pink Panther

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
goo .gl /UuLXn8
Veličina:
38 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera