TEST OF TIME<>
082017<><>

On the Ball

Za razliku od trenutne situacije gde se knjiga o fudbalskim menadžerima svela na jedno slovo, nekada su igre u ovom žanru bukvalno nicale kao pečurke posle kiše. Jedna od igara koja je zbog te hiperprodukcije nezasluženo prošla ispod radara je delo nemačkog Ascarona – On the Ball (1994).

U većini igara ovog tipa uglavnom ste zaduženi samo za selekciju, treninge i transfere igračkog kadra, dok vam On the Ball omogućava da gotovo sve konce u klubu vučete upravo vi. Naravno, predsednik kluba vam i dalje neprestano diše za vratom i lako možete da dobijete nogu zbog loših sportskih ili finansijskih rezultata. Ovde imate i potpunu kontrolu nad izgradnjom stadiona i pratećih objekata, zakupom reklamnog prostora, čak možete klupski novac investirati u nekretnine ili akcije i tako pokušati da zaradite još koji dinar.

Igra pokriva englesku premijer ligu u sezoni 1993-94, sa pravim imenima klubova i igrača, i još zavidan broj evropskih klubova koje ne možete trenirati, ali učestvuju u UEFA takmičenjima i na tržištu igrača u letnjim/zimskim prelaznim rokovima. Tokom utakmice svaka šansa je prikazana u nekoliko skriptovanih animacija, što je u doba kada je većina igara imala samo tekstualni prikaz toka meča bio ogroman plus. Originalno, igra je pod nazivom Anstoss godinu dana ranije izdata za nemačko tržište sa fokusom na Bundesligu, a postoji i World Cup izdanje u kome reprezentacije i Svetsko prvenstvo u SAD-u igraju glavne uloge.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Jumping Cross
Buffalo Bill’s Wild West Show
Over Top
On the Ball
Šta mislite o ovom tekstu?
Red Alert
Pink Panther

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /Ut6MYB
Veličina:
2,4 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera