PHONE ZONE<>
082017<><>

Grand Prix Story 2

Iako krajnje neozbiljna, totalno nerealna i „obučena” u Game Boy Advance ruho, Grand Prix Story 2 je jedna od najboljih mikromenadžerskih igara na temu auto-moto sporta. Toliko zarazna, toliko neodoljiva, toliko puna sadržaja – jednostavno, ne možete da se odlučite da tapnete dugme Quit i ostavite se igranja.

Sve počinje u garažici na obodu grada, gde ste sa još tri pomoćnika odlučili da osnujete svoj trkački tim. Vrlo brzo uviđate da se sem sekretarice, vozača i mehaničara za uspeh mora „pribaviti” još dosta drugih stvari, pa polako krećete da planirate korake. Laboratorije, naftne bušotine, prodavnice brze hrane, rezervoari za gorivo... Zahtevi će se nizati jedan za drugim dok pokušavate da izradite što bolju platformu za trkački auto koji unapređujete ugradnjom delova, ma koliko se otkačenim činili. Radnu snagu trenirate redovno i boostujete im tragično niske osnovne osobine. Čak će se i treninzi vremenom menjati i na raspolaganju će vam biti sve ozbiljnije i ozbiljnije pripreme. Sam vozač zavređuje iskustvene poene tokom trka, a tu su i gledaoci čiju naklonost morate da zavredite po svaku cenu.

Trke su kratke i lude. Nakon simuliranih kvalifikacija, sa grida krećete da krčite put ka pobedničkom postolju. AI rutina je zadužena za vožnju, mada se pod vašom kontrolom nalazi nitro-ubrizgivač, naredba da se u krivini pritisne kočnica i započne driftovanje, te Aura – specijalna sposobnost vozača koja mu na kratko omogućava natprirodnu brzinu i instant preticanje protivničkih bolida. Trke mogu da se ponavljaju dokle god je ostalo nagrada na raspolaganju, a one konačno „nestaju” osvajanjem prvog mesta. Čak i tada možete da im se vraćate, ali novčana kompenzacija neće biti vredna utrošenog goriva. Inače, automobili se oštećuju i morate da ih popravljate, ali isto tako morate da vodite računa da pre dolaska na stazu imate dovoljno goriva.

Pored pojedinačnih trka, na raspolaganju su i versus obračuni sa drugim igračima, te Grand Prix šampionati, gde se vozi nekoliko vezanih trka, a svaka se boduje pojedinačno. Povremeno ćete morati i da „polažete” za vozačke licence koje omogućavaju pristup kvalitetnijim takmičenjima i tako sve ukrug dok ne uspostavite globalnu dominaciju. Trke se voze i noću, po kiši, pa čak i u reli uslovima, pa morate da pazite da uvek imate odgovarajuću mašinu na raspolaganju.

Grand Prix Story 2 zahteva od igrača mnogo toga za vreme igračke sesije, ali ga u tome i ograničava, što stvara svojevrsni konflikt. Pretpostavljate o čemu je reč – o ingame kupovini, bez koje gubite trku i zapostavljate napredak. To je prava šteta i izgleda da ova pošast dobija toliki zamah da je opasnija od tornada.

Vladimir PISODOROV

 
Mini DAYZ
Run & Gun: Bandidos
Valerian: City of Alpha
Leap On!
Grand Prix Story 2
Šta mislite o ovom tekstu?
Asphalt: Street Storm Racing
Last Day on Earth: Survival
Infinity Loop
Real Car Parking 2017 Street 3D
Tentacles: Enter the Mind
SixSquares

Platforma:
Android, IOS
Veličina:
242 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
iTunes,GooglePlay
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera