PHONE ZONE<>
082017<><>

Valerian: City of Alpha

U trenutku pisanja teksta o oficijelnoj igračkoj adaptaciji filmske adaptacije stripa o Valerijanu i Lorelini, do premijere (filma) me deli još nedelju dana. Nedelju dana i bojazan da će film biti dosadan kao igra inspirisana njime.

Valerian: City of Alpha je komplikovana, (relativno) visokobudžetna, ali i brutalno monotona pseudoadaptacija jednog vrlo dinamičnog evropskog stripa, senzibilnijeg, drugačijeg i neuporedivo boljeg od bilo kakvih Marvela i druge marve bez repa i stila. Igra vas stavlja u ulogu menadžera Alfe, svemirskog megalopolisa koji je centralna tačka Lik Besonovog filma. Alfu ćete razvijati od stadijuma ISS-a, pa do svemirskog megagrada, kakav je u 28. veku.

Igra ima dva osnovna elementa – svemirske patrole/misije i logističke operacije na Alfi, ali oba segmenta su, na žalost, krajnje pasivna i ne preterano zanimljiva. „Spoljne” misije su urađene u formi mikroavantura u kojima se odluke donose izborom opcije A, B ili C, od kojih svaka ima različitu šansu za uspeh u zavisnosti od nivoa i veština članova posade i broda. „Akcija” na Alfi je podređena misijama i svodi se na udomljavanje vanzemaljskih rasa koje ste otkrili u dubokom svemiru i konstruisanje lanca proizvodnje resursa u korelaciji sa drugim rasama (u praksi se sve svodi na gradnju habitata jedog pored drugog). U bazi još i levelujete agente i brod, zadajete naređenja za craft... zeeeeev.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Mini DAYZ
Run & Gun: Bandidos
Valerian: City of Alpha
Šta mislite o ovom tekstu?
Leap On!
Grand Prix Story 2
Asphalt: Street Storm Racing
Last Day on Earth: Survival
Infinity Loop
Real Car Parking 2017 Street 3D
Tentacles: Enter the Mind
SixSquares

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
23,5 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera