TEST PLAY<>
082017<><>

Diablo III: Rise of the Necromancer

Za starije ljubitelje serijala Diablo ne postoji sumnja u to da je Diablo II i dalje najbolji. Jeste Diablo III utegnutiji, moderniji, lepši i, nakon brojnih modifikacija tokom poslednjih pet godina, kudikamo igriviji, ali onaj jedinstveni šmek dvojke koji karakteriše specifičan melanž atmosfere i mehanike nije moguće ponoviti. Naravno, Blizzard ne bi bio ono što jeste da neprestano ne pokušava da umilostivi što veći broj igrača, pogotovo onih koji su zbog nečega nezadovoljni. Kako je necromancer, slavna klasa iz Diabla II i jedan od njegovih zaštitnih znakova, odavno na vrhu spiska želja fanova ovog serijala, u Blizzardu su rešili da se smiluju i konačno naprave verziju ove klase za D3 (i, naravno, da pride zarade solidnu količinu novca).

Rise of the Necromancer je DLC za Diablo III koji donosi mogućnost igranja nove klase – nekromansera.

Novac je zaista jedna od stavki koje treba uzeti u obzir pri odluci da li ćete da nabavite Rise of the Necromancer, jer ovaj DLC košta petnaest dolara, a za njega dobijate relativno malu količinu novog sadržaja. Nema dodatne priče ili kvestova, dobijate novu klasu, Necromancera, dva slota u meniju za likove i dva nova taba u stashu. Takođe, tu su kozmetički dodaci kao što su novi ljubimac, nova krila, novi ram za portret lika, banner i pennant, sva tri sa temom nekromansera. Sem toga, da biste mogli da aktivirate ovaj DLC, neophodno je da imate ekspanziju Reaper of Souls, odnosno ne možete aktivirati necromancera u „klot” verziji Diabla III. Da li je petnaest zelembaća previše za novu klasu i šačicu prateće digitalne kozmetike, svaki igrač će morati da odluči sam za sebe, ali jedna stvar je sigurna – rad na ovoj klasi nipošto nije otaljan, već se na svakom koraku primećuje koliko su se dizajneri potrudili da prenesu vajb nekromanta iz D2 u okruženje Trojke.

Svako ko je proveo malo vremena igrajući necromancera u Diablu II zna osnovne principe ove klase. U pitanju je caster sa solidnim arsenalom dalekometnih magija, kako direktnih, tako i dotova i debafa. Ipak, osnova većine kvalitetnih necro specova bili su vaši prizvani minioni, kosturi i golemi koji istovremeno služe kao vaš štit, ali i sami nanose više nego solidnu količinu štete protivnicima. Na kraju, tu je bio neizbežni corpse explosion kao zaštitni znak ove klase. Mnogi aspekti ove klase preneseni su uspešno u Diablo III, ali mnogo toga je promenjeno. Finalni rezultat je veoma interesantna klasa koja se razlikuje kako od svog predloška iz D2, tako i od svih postojećih šest klasa u D3.

Na svakom koraku primećuje se trud dizajnera da prenesu vajb nekroa iz D2 u okruženje Trojke.

Određeni broj igrača D2 nije voleo nekroa jer su ovu klasu smatrali veoma pasivnom. U Diablu III necromancer je jedna od najaktivnijih klasa, bilo da koristi specove koji se oslanjaju na minione, bilo one u kojima sam bije svoju bitku. Resurs koji nekromant koristi u D3 zove se essence i odnosi se na esenciju života u svakom biću. Kao brojne druge klase, nekro ima veštine koje je neophodno koristiti jer generišu ovaj resurs, a tu je i opsežan arsenal magija koje troše essence razornom efikasnošću. Ipak, to nije sve, jer nekromant koristi još dva resursa – tela palih protivnika i sopstveno zdravlje. Kao dobra stara verzija necromancera, i ova nova može da koristi leševe oko sebe na različite načine, kako za direktne eksplozije, tako i za brzo regenerisanje essencea. Tu je takođe i opsežan arsenal debafa i veština za kontrolisanje mobilnosti protivnika, kao i veština za brzo kretanje, jer dobro pozicioniranje često znači život. Jedinstvena mehanika za ovu klasu su takozvane blood rune. Poput klasičnih runa koje menjaju svojstva i efikasnost svake veštine, blood rune dodaju toj veštini cenu u procentu sopstvenog zdravlja. Dok bi kod većine drugih klasa buildovi koji aktivno troše rezervoar HP-a doveli do brze smrti, necromancer ima dovoljno veština koje privremeno podižu regeneraciju zdravlja, a tu su i setovi opreme specifični za ovu klasu koji dodatno povećavaju efikasnost ovom pristupu igri.

Kao kod ostalih klasa, dok levelujete nekroa, možete da ga igrate kako god želite, bez preterane bojazni da ćete negde pogrešiti. Ipak, kada dostignete sedamdeseti nivo i uputite se u beskrajno farmovanje opreme po riftovima na što većim nivoima tormenta, tada i ovoj klasi mora da se pristupi malo ozbiljnije. Tako, možete da se usredsredite na bone armor i dabafovanje protivnika i postanete ekstremno efektivan tenk. Ko voli da živi na ivici može da proba dinamične buildove sa žrtvovanjem sopstvenog zdravlja za pojačavanje death nove i corpse explosiona. Ako pak želite da se borite sa distance, tu su buildovi koji se baziraju na bone spearu, koji bafujete energijom iz leševa protivnika ili sopstvenog blood golema. Klasičan build, komandanta kosturske armije, ostavili smo za kraj. Iako je bio ekstremno efikasan, summoning necro iz D2 nije bio za svakoga zbog odsustva kontrole i relativne pasivnosti tokom igre. U D3 situacija je potpuno obrnuta. Sada neprestano nešto radite, tu je bafovanje miniona i debafovanje protivnika, zatim izdavanje direktnih komandi skeletima da napadaju specifične mete, kao i neprestano kretanje po bojnom polju kako biste apsorbovali što više corpseova i tako napunili sferu essenceom da biste što pre summonovali još jednog moćnog maga skeletona. Igranje sa novim summoning nekromanserom predstavlja neverovatno uspešnu verziju „kontrolisanog haosa” i veoma je zabavno.

Igranje sa novim summoning nekromanserom predstavlja neverovatno uspešnu verziju „kontrolisanog haosa” i veoma je zabavno.

Na grafičku stranu igre ne treba trošiti mnogo o reči, jer i dalje izgleda isto – sasvim solidno, sa blagim naznakama da ju je načeo zub vremena. Na audio planu treba istaći glumce koji su dali glasove nekromanserima, pogotovo ženskoj verziji. Iako se radi o akcionom RPG-u, tona njihovih glasova je takav da nepogrešivo dočarava unutrašnju patnju sa kojom se sveštenici Rathme neprestano bore. Igrači koji ne kupe Rise of the Necromancer nastaviće da besplatno dobijaju nove updateove za D3, kao što je patch 2.6.0, koji je lansiran zajedno sa ovim DLC-om. Nama se novi nekromanser toliko svideo da smatramo da je cena od 15 dolara sasvim odgovarajuća i da se isplati odigrati staru igru još jednom sa novom klasom, čak i ako ne želite da se nakon toga upustite u sezonske grindove.

Dragan KOSOVAC

 
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
CRYPTARK
Get Even
Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Diablo III: Rise of the Necromancer
Šta mislite o ovom tekstu?
Aven Colony
Black The Fall
Nex Machina
Blitzkrieg 3
Cars 3: Driven to Win
Yonder: Cloud Catcher Chronicles
Cold Waters
Redeemer
Antihero
Sundered
Micro Machines World Series
Crusader Kings II: Rajas of India, Charlemagne, Way of Life, Horse Lords, Conclave, Reaper’s Due, Monks and Mystics
Beans – The Coffee Shop Simulator
Vanquish

Platforma:
Windows, MacOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Potrebno:
Pentium D 2,8 GHz / Athlon 4 X2 4400+, 1 GB RAM, Geforce 315 / Radeon HD 4550, 256 MB VRAM, DirectX 9.0c
Poželjno:
Intel Core 2 Duo 2,4 GHz / ekvivalentni AMD, 2 GB RAM, Geforce GTX 260 / Radeon HD 4870, 512 MB VRAM, DirectX 9.0c
Veličina:
12 GB (kompletni Diablo III)
Adresa:
goo .gl /xb5Nnb
Kontakt:
ComputerLand Games

75
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera