TEST DRIVE<>
072017<><>

MS Industrial Cyclops II

Ambiciozna osnova

Proizvode brenda MS Industrial smo kupovali kada jednostavno nismo imali dovoljno novca i bilo nam je potrebno nešto da nam „završi posao”. Situacija više nije takva, barem kada su kućišta u pitanju. Onaj koji je zadužen za pregled i naručivanje modela iz kineske proizvodnje očigledno veoma dobro prati potrebe i trendove na tržištu, i ova kompanija ima neka ozbiljna iznenađenja u ponudi.

Cyclops II je jedno od mnoštva kućišta u lepezi proizvoda MS Industriala koja predstavljaju osnovni model, ali kriju nešto više. Dizajn ovog modela može da se nazove modernim, a ako eventualno nije za vas, u ponudi je još mnoštvo praktično identičnih modela koji se uglavnom razlikuju samo po izgledu. Iznenađenje je već kvalitet izrade. Naravno, debljina lima i finiš nisu na nivou skupih modela, ali su daleko iznad proseka jeftinih kućišta. Lim na gornjoj stranici je izvrsno oblikovan i veoma čvrst, pa na ovo kućište možete i da se naslonite. Plastika je takođe iznenađujuće čvrsta i dobro obrađena.

Naravno, kao jeftino kućište, i „Kiklop Drugi” mora da ima „bubice”. Na primer, prednjom maskom dominira metalna rešetka (sa filterom za prašinu), iza koje bi trebalo da ima prostora za dva ventilatora, ali postoje otvori samo za jedan. Gornja strana je uniformna, osim otvora za jedan ventilator prečnika 12/14 centimetara koji je prekriven rešetkom koja se drži na magnetnim trakama, što olakšava čišćenje i lep je dodatak jeftinom modelu. Konektori i tasteri se nalaze u vrhu prednje strane, na čelu kućišta, uklopljeni u masku. Veliki taster za uključivanje i neznatno manji ’Reset’ su, ponovo, sasvim solidni. Imaju jasan klik i deluju kao da neće ostati u pritisnutom položaju nakon godinu dana upotrebe. Prsten oko ’Power’ tastera služi kao signalna lampica. Od konektora su na raspolaganju jedan USB 3.0 i dva USB 2.0 porta, kao i uobičajeni audio-konektori. Neobjašnjivo nam je, a prečesto se dešava, to da čak i skupa kućišta imaju samo jedan USB 3.0 konektor, iako konektor na ploči podržava dva. Cela konstrukcija stabilno stoji na velikim stopama sa gumenim podloškama. Transparentna bočna stranica, za one kojima je to bitno, zaokružuje vizuelni utisak.

Unutrašnji prostor podeljen je „megapopularnim” limom koji onemogućava da napajanje i kablovi kvare pogled kroz bočni prostor. Uvek pozdravljamo ovu pojavu na jeftinim kućištima, ali pre svega zato što doprinosi stabilnosti i čvrstini. Iako je kućište relativno malo, prostora ima dovoljno za ugradnju ploče ATX veličine. Otvori za sprovođenje kablova i ispupčena bočna stranica olakšavaju cable management što je još jedan plus za Cyclops II. Nedostatak kaveza za uređaje od 5,25 inča olakšava manipulaciju komponentama. Dva uređaja ovog formata i dalje mogu da se ugrade, ali sa samo dva šrafa, što je kompromis koji omogućava pomenutu manipulaciju komponentama. Nosač matične ploče ima otvore za montažu uređaja formata 2,5 inča, ali se otvori nalaze na pogrešnom mestu, pa će korisnici biti prinuđeni da buše nove ili montiraju SSD/HHD sa samo dva šrafa. Prostor sa napajanjem deli i posebna pregrada (još jedan lim) sa otvorima za montažu dva hard-diska standardnog formata, što je sasvim dovoljno i za ambicioznije mašine.

Grafičke karte imaju 360 milimetara na raspolaganju, tako da u ovo kućište može da se ugradi i neko dvoglavo čudovište. Prostor za procesorske hladnjake je nešto skromniji – 160 milimetara, ali je to, opet, sasvim dovoljno za većinu tower hladnjaka. Kućište se ne isporučuje sa ventilatorima, što je sasvim očekivano s obzirom na cenovni rang.

MS Industrial Cyclops IV je veoma solidan skup „delova” sa nekoliko problema koji bi bili vredni kritike da ovo kućište ne košta oko 2500 dinara. Za ovaj novac retko ćete naleteti na (novo) kućište koje je uopšte vredno preporuke kao privremeno rešenje, a kamoli kao nešto što možete da zadržite ceo radni vek konfiguracije, a ovaj model to definitivno jeste.

Danilo LUKINOVIĆ

 
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Gigabyte Aorus Radeon RX 580 XTR 8G
AMD Ryzen 5 1400 / 5 1600 / 7 1700, ASRock X370 Gaming Fatal1ty
Samsung 960 Pro 512 GB
Philips V-line 243V5
In-Win 509
MS Industrial Cyclops II
Šta mislite o ovom tekstu?
Logitech MX Master 2S i Anywhere Mouse MX 2S
Tuncmatik Mini Charge 2000/4000/5000 i Powertube II 6000
Elo I-Series for Android 21.5-inch AiO Touchscreen
Prestigio GeoVision 5066
Dell Inspiron 7567
HP Omen 17t
Wacom Intuos Pro Paper Edition
LG 55SJ850V
Tenda AC9

MS Industrial Cyclops II
Osnovno:
2 × 5,25” 2 × 3,5” do 2 × 2,5”, 1 × USB 3.0, 2 × USB 2.0, audio konektori
Ventilatori:
mogućnost ugradnje do tri ventilatora prečnika 120 mm (do 140 mm na gornjoj)
Ostalo:
podržava ATX, Micro-ATX i Mini-ITX standard, prozor na bočnoj strani, filteri za prašinu na prednjoj maski i gornjoj stranici, čitač memorijskih kartica
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera