TEST OF TIME<>
072017<><>

Jail Break

Ovaj Konamijev hit iz davne 1986. godine ostaje upamćen kao jedna od igara koje su pod obavezno ulazile u kolekcije ozbiljnih igrača. Pored automata, pamtimo i verzije za 8-bitne računare – Commodore 64, ZX Spectrum i Amstrad CPC.

Igra je, navodno, zasnovana na Karpenterovom remek-delu Bekstvo iz Njujorka, ali sa dogodovštinama Zmije Pliskena baš i nema previše dodirnih tačaka. Naime, radnja prati avanture lokalnog policajca koji se na dužnosti zatekao u jeku najmasovnijeg bekstva iz okružnog zatvora. Na stotine kriminalaca našlo se na ulici, a u njihovim kandžama sada je i upravnik zatvora, kao i svi nedužni građani koji su se našli na ulici kada je pobuna počela.

Jail Break je horizontalno-skrolujuća pucačka igra koja dozvoljava kretanje i „po dubini”, te ispaljivanje hitaca u čak osam smerova (podseća na Commando gledan „sa strane”). Protivnike koji kidišu na vas ne birajući sredstva ubijate ispaljivanjem vrućeg olova iz službenog pištolja, a na raspolaganju će vam biti i bazuka, odnosno „suzavac”. Taoce spašavate tako što ih dodirnete, ali morate dobro da pazite da ih ne upucate, jer to dovodi do gubitka dodatnog oružja. Upravljanje može da bude nezgodno (iako se koriste samo strelice i dva dodatna tastera), pošto neprijatelji naviru sa svih strana i nemilice vas zasipaju plotunima, a vi baš i ne možete precizno da nišanite. Tehničke karakteristike su Konami kvaliteta i igra bez većih napora prolazi „Test vremena”.

Vladimir PISODOROV

 
Jump Bug
Agent USA
Iron Fortress
Leaderboard Golf
Jail Break
Šta mislite o ovom tekstu?
Stardust

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
goo .gl /u7SdT3
Veličina:
68 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera