TEST OF TIME<>
072017<><>

Agent USA

Nasuprot očekivanju, igra nije smeštena u špijunski milje i u njoj nećete kao američki agent/plejboj nonšalantno vući Sovjete za nos. Naprotiv, njena uloga je pre svega edukativna, sa ciljem da mlađe naraštaje poduči računanju vremena i geografiji Sjedinjenih Država.

Agent USA (iz 1984. godine) takođe ukazuje na štetno delovanje medija na široke narodne mase, jer je zadatak našeg agenta da, putujući vozom uzduž i popreko SAD-a, zaustavi hodajući televizor pre nego što ispere mozak celoj državi. Gradovi su predstavljeni sa po nekoliko, uglavnom praznih, ekrana, uz obaveznu biletarnicu gde možete pogledati red vožnje vozova i nabaviti kartu za željenu destinaciju. Upravo ovaj deo igre će decu na zabavan način upoznati sa jedinicama za računanje vremena i pojmom vremenskih zona. Ponegde ćete naći i pult sa informacijama o trenutnoj lokaciji odbeglog TV-a i mogućim pravcima širenja zaraze.

Lakši deo zadatka je namaknuti sto kristala potrebnih za uništenje TV-a, koje sakupljate tako što ih jednostavno posejete po ekranu i sačekate da se sami umnože. Ne treba zaboraviti na gramzivost slučajnih prolaznika, jer će brže-bolje pohitati da pokupe kristale čim ih spaze na otvorenom. Daleko je teže locirati televizor, izbegavajući pritom horde lobotomizovanih zombija koje je stvorio na svom pohodu. Pri svakom kontaktu sa njima gubite određen broj kristala iz šteka, a kada vam potpuno isprazne džepove i sami ćete postati jedan od njih.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Jump Bug
Agent USA
Šta mislite o ovom tekstu?
Iron Fortress
Leaderboard Golf
Jail Break
Stardust

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /eDQ8oB
Veličina:
22 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera