TEST DRIVE<>
062017<><>

Jabra Evolve 40

Niskokalorični razgovor

Iako ste prvi put čuli za kompaniju Jabra preko njihovih slušalica namenjenih mladim ljudima u pokretu ili pomagalima za razgovor u vozilu, njihovu primarnu sferu poslovanja predstavljaju uređaji namenjeni poslovnim korisnicima i kontakt-centrima. Model Evolve 40 predstavlja osnovni kancelarijski model ove kompanije. Ipak, nemojte da vas ovo odbije, jer je u pitanju kvalitetan proizvod, koji nije jeftin.

Jednostavno, ali kvalitetno pakovanje krije lagani hedset, produžni kabl sa kontrolnom jedinicom (u kojoj je i USB „zvučna karta”), a tu je i torbica za nošenje. Evolve 40 i njihov bežični „brat” Evolve 65 osmišljeni su da budu lagan, a opet kvalitetan i upotrebljiv hedset za komunikaciju i slušanje muzike u kancelarijskim uslovima. Uređaj je definitivno lagan, ali ne odaje utisak „jeftinoće”. Doduše, ne puca ni od luksuza. Pažljivim uklapanjem „metalik” sive plastike sa crnom i crvenom, ovaj jednostavan i u osnovi bezličan proizvod dobija karakter i ostavlja dobar utisak. Upotrebljeni materijali i njihova završna obrada mogli su da budu bolji, ali to već predstavlja cepidlačenje, jer je sve dobro uklopljeno. Kabl je debeo, kvalitetan i ne uvija se, što je nešto što volimo da vidimo kod svih uređaja. Kabl na hedsetu je crvene boje, dok se kontrolna jedinica povezuje crnim kablom. Na jedinici se nalaze tasteri za aktivaciju, regulaciju jačine zvuka, isključivanje mikrofona i preuzimanje poziva. Jabra Direct softver, koji se preuzima sa sajta proizvođača, omogućava kontrolu softverskih VoIP telefona.

Kvalitet zvuka je veoma dobar. Ako vaš radni dan podrazumeva i dosta slušanja muzike, Evolve 40 će vas obradovati dobrom separacijom tonova, jasnim basom (koji, doduše, „ostaje bez daha” ne određenoj granici) i razgovetnim vokalima. Naravno, kvalitet zvuka zavisi i od kvaliteta snimka i ne, ovaj model neće zameniti posvećene audio-slušalice, ali je izuzetno dobar za kancelarijsku primenu. Mnogo je bitnija informacija da je mikrofon kvalitetan i da se vaš sagovornik takođe čuje jasno i bez izobličenja, što je imperativ jer je u pitanju sredstvo za rad sa sekundarnom funkcijom opuštanja i/ili zabave. Pasivna blokada buke takođe pomaže.

Hedset je moguće odvojiti od kontrolne jedinice i povezati sa računarom ili mobilnim uređajem običnim četvoropolnim 3,5-milimetarskim audio-džekom. Nažalost, zvuk je daleko glasniji kada se povežete na ovaj način, što donekle smanjuje upotrebnu vrednost kontrolne jedinice. Kako se radi o proizvodu namenjenom pre svega komunikaciji, kontrolna jedinica je korisna i jačina zvuka je sasvim dovoljna za razgovor, ali bismo voleli da čujemo pun potencijal proizvoda.

Višečasovno držanje na glavi ne zamara zbog male mase i laganog pritiska. Nažalost, ovo drugo je i mana. Naime, kao i neki drugi kancelarijski hedseti koje smo testirali, i Evolve 40 ima tendenciju da jednostavno sklizne sa glave kada se naglo nagnete.

Jabra Evolve 40 je koristan i zaokružen proizvod sa jasnom namenom, i kao takav je sasvim dobar. Imali smo neke zamerke koje, doduše, mogu da se daju i sličnim proizvodima i očigledno su boljka prioriteta pri dizajniranju. Cenu od oko sto evra (koliko košta u inostranstvu) treba posmatrati kroz prizmu primene i kao investiciju, a ne trošak, jer ovo jeste sredstvo za rad.

Danilo LUKINOVIĆ

 
Gigabyte GA-B250-HD3P, MSI B250M Mortar Arctic i Asus Strix B250F
Gigabyte Radeon RX 550 Gaming OC 2G
Adata SD600 External SSD
Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Sama Ark i BlackFish-III
Dell P2418HT
LG 24GM79G, 24MP59G, 34UM69G
Lenovo ThinkPad T470s
Cable-Snake Pro i Premium Set 1
Sony SRS-XB40
Jabra Evolve 40
Šta mislite o ovom tekstu?
Fantasy NCC.1707 Wirelesscharger
Logitech MK850 Performance
Accolade Sound AS360T Drum
TP-Link EAP115-wall
TP-Link Smart Wi-Fi Plug HS100
Itead Sonoff
TP-Link NC450 HD Pan/Tilt Wi-Fi Camera
TP-Link TL-WR941HP High Power Router

Tip:
hedset
Slušalice:
frekventni opseg 150-7.000 Hz, osetljivost 93,6 dB
Mikrofon:
unidirekcioni, elektret kondenzatorski, frekventni opseg 100-10.000 Hz
Ostalo:
pasivno poništavanje buke, svetlo zauzeća na školjkama slušalica, kontrolna jedinica, mogućnost instalacije softvera za proširenje mogućnosti, USB i 3,5 mm audio veza
Proizvođač:
Jabra
Kontakt:
Tehno dućan
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera