TEST DRIVE<>
062017<><>

Dell P2418HT

Čoveku u susret

Na prvi pogled, ovo je monitor kao i svaki drugi. Ono što možda nećete primetiti kada ga vidite u prodavnici, ali što ćete prvo primetiti kada ga kod kuće raspakujete, jeste masivna metalna stopa postolja koja je teška nekoliko kilograma. Postolje je masivno jer je potrebna veća stabilnost, ima dva zgloba, čime je omogućeno da ekran približite sebi i nagnete ga u „crtaći sto” položaj, pod uglom od oko 30 stepeni. Ta mogućnost jasno sugeriše da je ovaj model osetljiv na dodir, a to znači da ćete ga najbolje iskoristiti sa najnovijim Windowsom i programima koji su predviđeni da (mogu da) se koriste pipkanjem ekrana. Logika diktira da ćete ovaj monitor najčešće koristiti u tom položaju, privučenog sebi „pod nos”, ali vas, naravno, ništa ne sprečava da svoju omiljenu „spoj tri ista simbola” igru odtapkate u uobičajenom, uspravnom položaju monitora.

Kvalitet izrade je vrhunski, a postolje je, iako je znatno komplikovanije nego kod „običnih” monitora, sasvim stabilno i robusno. Po svim ostalim karakteristikama, čini se da je ovaj monitor identičan modelu P2417H, kog smo predstavili prošlog avgusta. To znači da ga krase veoma tanke ivice oko ekrana (osim donje), panel je izvrstan, moderan, a IPS panele krase dobar kontrast i osvetljaj. Monitor „iz kutije” dolazi već dobro podešen, a ekranski meni, naravno, omogućava dodatna podešavanja, bilo izborom profila prema načinu upotrebe (čitanje/surfovanje, gledanje filmova, obrada fotografija...), bilo podešavanjem parametara u „sitnija crevca”. Primetili smo pomalo neujednačeno pozadinsko osvetljenje, ali to je očigledno samo kada je ista boja preko celog ekrana, dok se u svakodnevnom radu uopšte ne primećuje.

Monitor ima sve potrebne priključke, a ima i USB hab sa dva USB 3.0 i dva USB 2.0 izlaza. Naravno, povezivanje na USB računara je potrebno i da bi se touch funkcija monitora automatski prijavila u Windowsu kao još jedan upravljački uređaj.

Cena ovog monitora u Srbiji je oko 450 evra. U Americi on košta samo 320 dolara, mada je veći problem to što pomenuti P2417H kod nas trenutno staje oko 230 evra, što znači da atraktivna touch opcija duplira cenu monitora. Zato se plašimo da će mnogima ovaj monitor biti van domašaja, ali svakako možemo da ga preporučimo za aplikacije gde je opcija osetljivosti na dodir neophodna, kao što su, na primer, info-pultovi, luksuzna prodajna mesta i slično.

Tihomir STANČEVIĆ

 
Gigabyte GA-B250-HD3P, MSI B250M Mortar Arctic i Asus Strix B250F
Gigabyte Radeon RX 550 Gaming OC 2G
Adata SD600 External SSD
Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Sama Ark i BlackFish-III
Dell P2418HT
Šta mislite o ovom tekstu?
LG 24GM79G, 24MP59G, 34UM69G
Lenovo ThinkPad T470s
Cable-Snake Pro i Premium Set 1
Sony SRS-XB40
Jabra Evolve 40
Fantasy NCC.1707 Wirelesscharger
Logitech MK850 Performance
Accolade Sound AS360T Drum
TP-Link EAP115-wall
TP-Link Smart Wi-Fi Plug HS100
Itead Sonoff
TP-Link NC450 HD Pan/Tilt Wi-Fi Camera
TP-Link TL-WR941HP High Power Router

Osnovno:
23,8 inča, 1920 × 1080 px, IPS, LED, anti-glare, multi-touch
Ostalo:
HDMI, DisplayPort, VGA, 2 × USB 3.0, 2 × USB 2.0, osvetljaj 250 cd/m2, kontrast 1.000:1, vreme odziva 6 ms GtG, uglovi vidljivosti 178°/178°
Proizvođač:
Dell
Kontakt:
List Computers
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera