PHONE ZONE<>
062017<><>

Typorama

Može da se kaže da je Typorama još jedna alatka za „prišivanje” teksta na slike. Ipak, u pitanju je daleko moćnije ostvarenje nego što se to u prvi mah čini, kako zbog uključenog sadržaja, tako i zbog obradnog algoritma koji čini čuda na malom manevarskom prostoru.

Umesto da vas ograniči na korišćenje lokalno uskladištenih slika, Typorama prijatno iznenađuje već na prvom koraku. Aplikacija sadrži ugrađeni Search koji vas povezuje sa besplatnim stock sadržajem uskladištenim na servisu Pixabay. Dovoljno je da ukucate željenu frazu u za to predviđeno mesto i na ekranu će se pojaviti gomila pogodaka. Nakon toga, Typorama vas pita za šta želite da koristite izlaznu kreaciju i na osnovu toga prilagođava format slike. Centralno mesto zauzimaju geometrije prilagođene korišćenju na društvenim mrežama i kao pozadine za Appleove mobilne telefone (čak i sat). Naravno, tu su i klasični formati: 4:3, 5:4, 16:9..., odnosno mogućnost da se materijal kropuje kako bi se u centar postavio detalj koji vam najviše leži na srcu.

Tek posle svega ovoga počećete da otkrivate koliko je Typorama zapravo moćna. Postoji pedesetak šablona za upis teksta kojima možete da menjate sadržaj (logično), veličinu, položaj, boju, ali i da ih rotirate po želji. „Bacanje” senke se podrazumeva, baš kao i određivanje intenziteta transparentnosti, apliciranje blur efekta, nijansiranog popunjavanja bojom i tako dalje. Tekst može da se rotira i u kvazi-3D ravni, a koristeći virtuelnu gumicu proizvoljne veličine i mekoće, delovi natpisa mogu da se obrišu. Inače, na „scenu” je dozvoljeno postaviti do 350 karaktera teksta, nažalost iz jednog prolaza, što znači da ne možete da se igrate sa kombinovanjem stilova ispisa – jedan projekat = jedan stil.

Osim na tekstu, obradne alatke mogu da se koriste i na pozadinskoj slici. Za tu svrhu koriste se grafički filteri (ima ih devet), kojima možete da podešavate intenzitet, odnosno overlay efekti koji dodaju elemente na ekran (srca, prašina, slomljen ekran, zvezde, dim...). Konačno, dozvoljeno je da se poigrate i sa osvetljenjem, kontrastom, toplinom boja i sličnim parametrima, ali i da kreaciju zaštitite „vodenim žigom”. Nažalost, za ovo poslednje potrebno je da kupite program (košta 7,5 dolara), što će u isto vreme omogućiti pristup svim resursima aplikacije i sa ekrana ukloniti reklamnu poruku.

Typorama je iOS ekskluziva i najbolja aplikacija ove vrste koju smo do sada imali prilike da testiramo. Sve se krajnje lako koristi i zauzdava, uključeni sadržaj je izuzetnog kvaliteta, a mogućnost da radite sa slikama veličine 2048 × 2048 piksela, prevazilazi domen mobilnih ekrana. Aplikaciju možete da koristite i u besplatnoj varijanti ako vam ne smeta što će na svim kreacijama stajati poruka da su izrađene u Typorami.

Vladimir PISODOROV

 
LG G6
HTC U Play
(Huawei) Honor 8 Lite
Samsung Galaxy S8 Plus i DeX
Alcatel Shine Lite
Custom Navigation Bar
Movie Pal
Cyclemeter
Look Up
Microsoft To-Do
Vape Assistant
vHike
Typorama
Šta mislite o ovom tekstu?
Pocket Sense
FaceApp

Platforma:
iOS
Veličina:
111 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .apperto .com /typorama
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera