PHONE ZONE<>
062017<><>

Custom Navigation Bar

Tehnofil ste i volite da imate sve novo i krivo vam je što nemate Android O. Ima načina da ga malo približite svom Androidu N, tako što ćete ubaciti mogućnost prilagođavanja navigacione trake na telefonu (traka na dnu ekrana sa ikonicama back, home i ikonicom za listanje aktivnih aplikacija). To je opcija koja standardno postoji u sistemu u budućoj verziji Androida. Možete da je dobijete i na Androidu N, ali je za ceo proces potrebno malo naprednije znanje o računarima i telefonima. Takođe, možda neće uspeti na svim telefonima (provereno radi na Google Nexus i Pixel telefonima, OnePlus 3 i 3T modelima, kao i Sony Xperia telefonima). Ali, dobra vest je da nije potreban root i nije previše komplikovano. Pre svega, neophodno je instalirati ADB na računar, a telefon prebaciti u USB debugging režim. Kada povežete USB-om telefon i računar, nakon instalacije drajvera i uspostavljanje veze u ADB-u, na telefon treba poslati sledeću komandu:

ADB SHELL PM GRANT XYZ.PAPHONB.SYSTEMUITUNER ANDROID.PERMISSION. WRITE_SECURE_SETTINGS

Nakon toga se regularno instalira, a aplikacija će sama proveriti da li je sve spremno na telefonu. Neophodni koraci su opisani i u samoj aplikaciji. Ako je sve u redu, možete da se bacite na prilagođavanje. Osim čačkanja postojeće tri ikone i njihovog razmaka, moguće je dodati još dve ikone levo i desno. Njima možete da dodelite neku sistemsku funkciju ili pokretanje neke aplikacije. Ikonica se bira iz niza predefinisanih ikonica, ali uvek možete da učitate i neku svoju. Moguće je menjati razmak između ikonica u navigacionoj traci. Što se više posvetite podešavanju, to ćete bolje rezultate i dobiti. Naime, moguće je napraviti različite profile sa različitim ikonicama i funkcionalnostima. Zatim na sistem instalirate Tasker koji će menjati profil u zavisnosti od uslova. Tako, ako je pokrenuta aplikacija za puštanje muzike, dodatni tasteri mogu da budu pauza i sledeća pesma, ako ste u razgovoru sa nekim, tasteri mogu da otvaraju snimanje razgovora i beleške, ako ste u browseru, možete da dodate back/forward taster itd. Za pravljenje više od dva profila, neophodno je kupiti pro verziju aplikacije.

 
Mi u ovom tekstu, u stvari, opisujemo aplikaciju Custom Navigation Bar koja može da se skine sa Play Storea, ali ne dajemo linkove ka ADB-u, Taskeru, kako se uključuje USB debugging, kako se šalje komanda iz ADB-a... Ako znate o čemu pričamo, onda ćete za 10 sekundi naći ono što vam je potrebno i podesiti sistem kako treba. Ako ne znate o čemu pričamo, onda je možda bolje i da ne čačkate.

Ivan ČABRILO

 
LG G6
HTC U Play
(Huawei) Honor 8 Lite
Samsung Galaxy S8 Plus i DeX
Alcatel Shine Lite
Custom Navigation Bar
Šta mislite o ovom tekstu?
Movie Pal
Cyclemeter
Look Up
Microsoft To-Do
Vape Assistant
vHike
Typorama
Pocket Sense
FaceApp

Platforma:
Android
Veličina:
2,42 MB
Cena:
besplatno
Izvor:
Google Play
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera