KOMPJUTERI I FILM<>
062017<><>

Filmovi, ukratko

Wonder Woman

Ljubiteljima stripova studija DC je poznato da veliku trojku sačinjavaju Superman, Batman i Wonder Woman. Ipak, Čudesna žena je tokom poslednjih decenija osetno manje prisutna u igranim medijima nego njene kolege. To će da se promeni sredinom juna, kada u bioskope bude stigao film „Wonder Woman” u režiji Peti Dženkins („Monster”, „The Killing”). Ovo je priča o tome kako je Dijana, princeza sa amazonskog ostrva Temiskira, postala borac za pravdu. Radnja je smeštena u period Prvog svetskog rata, gde novo hemijsko oružje preti celom čovečanstvu. U naslovnoj ulozi je Gal Gado, a uz nju glume i Kris Pajn, Robin Rajt, Deni Hjuston, Koni Nilsen, Dejvid Tjulis i Lusi Dejvis.

The Mummy

 
Studio Univerzal je zvanično potvrdio da je novi rimejk horor klasika „Mumija” prvi film u novom serijalu povezanih filmova koji oni nazivaju „Dark Universe” i koji je zasnovan na njihovim slavnim čudovištima. „The Mummy” prati grupu istraživača koji u egipatskoj pustinji otkrivaju sarkofag princeze Ahmanet, ni ne sluteći da tako pokreću drevno prokletstvo sa kojim moderan svet neće moći da se izbori. Princezin život je prekinut nasilno, a snaga zle sile povezane sa njenim telom samo je rasla vekovima. Glavne uloge tumače Tom Kruz, Sofia Butela, Rasel Krou, Anabel Volis, Džejk Džonson i Kortni B. Vens. Digitalni efekti za film rađeni su u studijima ILM, MPC, Double Negative i Furious FX.

Transformers: The Last Knight

Peti igrani film o Transformersima okrenuće istoriju sveta naglavce. „Transformers: The Last Knight” zasnovan je na ideji da Transformersi nisu došli na Zemlju nedavno, već da su vekovima među nama i da su aktivno uticali na tok događaja, sve vreme nastojeći da svoje postojanje održe u tajnosti. Nakon što Optimus Prajm nestane i tenzije dovedu do sukoba između Transformersa i ljudi, Kejd Jeger kreće u potragu za razlogom čestog dolaska Transformersa na Zemlju. Mark Volberg, Stenli Tuči, Džoš Damel, Tajris Gibson i Džon Torturo repriziraju svoje uloge iz prethodnih delova, a uz njih glume i Entoni Hopkins, Loura Hedok i Izabela Monekr. Slavnim robotima glasove daju Piter Kalen, Džon Dimađio, Džon Gudmen, Džordž Takei i Bred Geret. Najveći deo specijalnih efekata izveden je, tradicionalno, u studiju Industrial Light & Magic.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Neplanirani uticaj modernih tehnologija na ljude

 TRŽIŠTE
Novi procesori iz Intela i AMD-a

 NA LICU MESTA
Samsung QLED prezentacija
Digital Day 2017
Oracle Cloud Day
Predstavljanje NOPS kampanje
Huawei i Vlada Srbije
La Roche-Posay prezentacija
Bosch „eMagine”
DATUM 17
Product Meetup

 KOMPJUTERI I FILM
Cars 3
Despicable Me 3
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (9): baze podataka, git, konvencije

 VREMENSKA MAŠINA
3D studio, fake news i dvojezgarni CPU

 PRST NA ČELO
Lešinari i njihove priče
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera