TEST OF TIME<>
062017<><>

Wacky Races

Prokletstvo prevođenja filmskih hitova u formu video-igara nije zaobišlo ni animirane filmove, mada se iz mase neubedljivih naslova baziranih na crtaćima iz Hana-Barbera kuhinje, Wacky Races (1991. godina) izdvaja kao jedina svetla tačka.

Iako bi se iz tematike istoimenog crtanog filma moglo naslutiti da je u pitanju nekakva šašava simulacija vožnje, zapravo se radi o platformskoj igri sa automobilom u glavnoj ulozi. Na svakom nivou morate da završite među prvih pet vozača kako biste se kvalifikovali za sledeći, ali daleko veći problem je stići do cilja u jednom komadu. Vaše vozilo je naoružano šiljcima na haubi, veoma zgodnim za eliminaciju kamenja, zečeva, crva i svega ostalog što se nađe na putu, kao i protivničkih vozača, koji su nešto otporniji, pa ih je potrebno bocnuti više puta. Pri kontaktu sa smetalima gubite jednu crtu energije, a automobil će nekontrolisano odskočiti unazad, što vas može koštati padanja u ambis i gubitka jednog života. Isprva će vam se činiti da su platforme previše razmaknute i da nema šanse da ih preskočite, ali zbog specifične građe „glavnog junaka”, dovoljno je da samo jedan par točkova bude u dodiru sa platformom, pa skokove treba tempirati prema tome.

Bilo bi lepo da vožnju i skakutanje po platformama prati i neka melodija, recimo naslovna numera iz crtaća, jer ste ovako osuđeni samo na brundanje motora, a ne bi škodila ni mogućnost istovremenog igranja dva igrača u split screenu.

Darko MIHOKOVIĆ

 
S.T.U.N. Runner
DreamWeb
Bio-ship Paladin
The Godfather
Intrepid
Wacky Races
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /JhhqOT
Veličina:
415 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera