TEST OF TIME<>
062017<><>

The Godfather

Knjige Maria Puza i filmovi Frensisa Forda Kopole o mafijaškoj porodici Korleone su svojim kvalitetom stekli svetsku slavu, što se, nažalost, ne može reći i za igre nastale po ovim predlošcima. Naime, premijerno gostovanje Majkla i drugara na ekranima kućnih računara prošlo je toliko loše da se u narednih petnaestak godina niko nije usudio da Kuma ponovo pretoči u video-igru.

The Godfather (1991) je horizontalno-skrolujuća pucačina u kojoj ćete u lakovanim cipelama bezimenog piona mafijaške organizacije kroz pet nivoa proživeti događaje iz sva tri filma i pokušati da se domognete titule dona. Vizuelno, igra sa ručno crtanim, animiranim pozadinama zaista izgleda impresivno. Vidi se da tu US Gold nije štedeo, ali stiče se utisak da im je ponestalo ideja kada su došli do gameplaya.

Naoružani samo pištoljem probijate se ulicom načičkanom protivnicima koji se kriju po prozorima i ulazima zgrada, pazeći da pritom ne upucate policajce ili majke sa decom dok se spokojno šetkaju ne mareći za mafijaški obračun. Ali, čim uzmete džojstik u ruke shvatate da presporo izvođenje, u kombinaciji sa očajnim kontrolama, dovodi do toga da je precizno nišanjenje nemoguće, pa ćete se više iznervirati nego zabaviti dok pokušavate da „nabodete” gangstera koji vas za to vreme puni olovom. Ni kratke scene među nivoima, gde je potrebno upucati bandite čim se pojave na ekranu, neće pomoći Kumu da se oslobodi betonskog bloka koji ga neumitno vuče na dno njujorškog Ist Rivera.

Darko MIHOKOVIĆ

 
S.T.U.N. Runner
DreamWeb
Bio-ship Paladin
The Godfather
Šta mislite o ovom tekstu?
Intrepid
Wacky Races

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /1z5jRN
Veličina:
3,3 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera