TEST OF TIME<>
062017<><>

DreamWeb

Avantura DreamWeb (1994), smeštena u mračnu, distopijsku budućnost, svojevremeno je reklamirana kao 18+ igra zbog obilja psovki i nasilja, ali, gledano sa distance od dvadesetak godina, sada izgleda kao dečja igra u poređenju sa sadržajima kojima nas mediji svakodnevno bombarduju.

DreamWeb je sfera podsvesti koja je satkana od snova i prožima živote svih ljudi na planeti. U želji da zavladaju svetom, sile zla nadvile su se nad „mrežom snova”, a jedini čovek koji može da ih zaustavi je šanker Rajan. On je rastrzan spoznajom da je možda izgubio razum, ali i odlučan da ispuni ovu nametnutu dužnost. Pogled na igru je iz ptičje perspektive, a relativno mali deo ekrana je rezervisan za akciju, što je pomalo nekarakteristično za ovaj žanr. To znači da se drevna veština lova na piksele vraća na velika vrata, a autori igre su pokazivač miša pretvorili u svojevrsnu lupu, pa se uvećani deo ekrana prikazuje u posebnom prozoru.

Dosta vremena ćete protraćiti na „optimizaciju” inventara zbog malo prostora u džepovima i velikog broja predmeta, od kojih većina nema nikakvu upotrebnu vrednost. Dijalozi sa likovima su direktni, bez opcionih pitanja, ali i neophodni za otključavanje novih lokacija i odmotavanje priče. Susreti sa protivnicima su veoma neuobičajeni za p&c avanture. Tada morate brzo odreagovati i upotrebiti adekvatan predmet iz inventara, u protivnom vam samo ostaje da učitate prethodno snimljenu poziciju.

Darko MIHOKOVIĆ

 
S.T.U.N. Runner
DreamWeb
Šta mislite o ovom tekstu?
Bio-ship Paladin
The Godfather
Intrepid
Wacky Races

Platforma:
Amiga 1200
Adresa:
goo .gl /EKV5fm
Veličina:
3,4 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera