TEST OF TIME<>
062017<><>

S.T.U.N. Runner

Kreatori igara, pre svega oni u kompaniji Atari, su krajem osamdesetih godina prošlog veka mislili da će se auto-trke u 21. veku odvijati u tunelima, a da će bolidi ići brzinama od gotovo 1500 km/h i da će biti opasno naoružani. Vizija takvih trka predstavljena je u igri S.T.U.N. Runner, koja se na tržištu pojavila davne 1989. godine.

Trke u velikoj meri podsećaju na vožnju boba, pošto je konfiguracija staza slična (ide se od tačke „A” do tačke „B”), a kao i kod „ledenog kovčega”, igrač nije u stanju da dodaje gas. Vozilo lebdi iznad površine i da bi stiglo do cilja potrebno je da održavate brzinu poštujući osnovne zakone fizike. Otpuštanjem komandi vraćate se u neutralni položaj, što otežava situaciju ukoliko koristite tastaturu kao upravljač. Na cilj morate da stignete pre isteka vremena, čime ste automatski otključali pristup sledećem „nivou”.

Na stazama nemate klasičnih protivnika, već smetala koja eliminišete rešetanjem iz ugrađenih lasera. Morate obratiti pažnju na prepreke, ali i na oklopljene dronove koji su imuni na vaše energetske puce. Sekundarno naoružanje predstavlja energetski talas čije punjenje možete da pokupite na samoj stazi. Iako, kao što rekosmo, dodavanje gasa nije moguće, ubrzavanje se obavlja tako što prelazite preko turbo-platformi koje aktiviraju naročiti hiper-pogon. S.T.U.N. Runner je „obučen” u divnu poligonalnu grafiku i u vreme kada je izdat predstavljao je pravo osveženje u moru sličnih igara.

Vladimir PISODOROV

 
S.T.U.N. Runner
Šta mislite o ovom tekstu?
DreamWeb
Bio-ship Paladin
The Godfather
Intrepid
Wacky Races

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
goo .gl /ZGRk61
Veličina:
1,8 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera