TEST PLAY<>
062017<><>

The Final Station: The Only Traitor

Iza naslova The Only Traitor ponosno stoji neočekivani i ničim izazvani, ali krajnje dobrodošli DLC za odlični The Final Station iz prošle godine, preživljavačko-platformsku arkadicu o mašinovođi u umirućem svetu bliske budućnosti. Radnja dodatnog seta nivoa i šture ekspozicije odvija se, kako paralelno sa originalnom igrom, tako i nakon pojedinih događaja iz nje, takođe iz perspektive jednog od retkih preživelih u svetu kojim vladaju krvožedni pripadnici kontaminirane populacije.

Ako ste bili ljubitelj The Final Stationa, ne postoji ni jedan razlog da ne probate i ovaj kratki, ali slatki dodatak.

Ovoga puta ste u ulozi stanovitog mladića naoružanog jakom drvenom letvom, koja će vam biti verni pratilac tokom nevelike odiseje (osim nje, u skladu sa srazmerno kraćom kampanjom Traitora, imate još samo revolver sa ograničenom municijom). TOT tek minimalno odstupa od sjajne formule koja je krasila i prvobitnu igru: red čišćenja simpatično-intrigantnih nivoa smenjuje se sa momentima tranzicije između njih (u kojima, na miru, obavljate neke sporedne zadatke), uz sporadične susrete sa bizarnim likovima poznatim iz originala, koji dodatno pojašnjavaju (ili, pak, komplikuju) uvrnutu priču The Final Stationa.

Između nivoa više ne putujete vozom, nego moćnim mustangolikim četvorotočkašem, koji sjajno replicira vajb i atmosferu iz filmovaMad Max”, recimo. Ograničenje koje ovo donosi tiče se mogućnosti da „regrutujete” samo jednog preživelog po nivou, koji će vam zatim praviti društvo tokom putovanja do sledećeg naselja. Svaki od potencijalno spašenih, profilisan je kroz tri osobine/veštine, koje je neophodno upregnuti u zavisnosti od trenutnih potreba (visoki crafting skill zahteva manje komponenti za pravljenje dragocene municije, veština lečenja vam sanira veći procenat eventualno narušene linije zdravlja, a „socijalne” veštine podrazumevaju da će saputnik biti pričljiviji prilikom ovih tranzicija i otkrivati vam veće ili manje detalje vezane za trenutnu lokaciju ili okvirnu priču u igri). Na svakom nivou je potrebno, za razliku od ceduljica sa kodom koji diže barijeru na trenutnoj deonici iz Final Stationa, pronaći tri glavne komponente koje omogućuju nastavak putovanja (kanister sa benzinom, balon sa vodom i pakovanje hrane). Dodatak krasi i nekoliko (nezgodnih) novih klasa neprijatelja, poput protivnika koji pljuckaju kiselinu na daljinu (što potencira ili korišćenje pištolja sa hroničnim nedostatkom municije, ili brzometno približavanje i lemanje motkom), nekoliko preživelih ljudskih protivnika koji će se ostrviti na vas čim vas spaze, kao i nezgodne situacije u kojima će protivnici nastaviti da gamižu ka vama, nakon što ih inicijalno oborite.

Ako ste bili ljubitelj The Final Stationa, ne postoji ni jedan razlog da ne probate i ovaj kratki, ali slatki dodatak. Novi junak, nekoliko novih i dobrodošlih promena u mehanici igranja (korišćenje auta anuliralo je nezgodno rešeno putovanje vozom od ranije), a tu je i poseta pojedinim lokacijama iz prvobitne igre, u novom ruhu, kao i simpatično-sumorni trenutak u kojem se radnja dodatka susreće sa pričom iz originala.

Aleksandar DINIĆ

 
Prey
Endless Space 2
Little Nightmares
Everspace
The Surge
TumbleSeed
Injustice 2
Reservoir Dogs: Bloody Days
Warhammer 40K: Dawn of War III
Dragon Quest Heroes II
The Long Journey Home
Pinstripe
Regalia: Of Men and Monarchs
Expeditions: Viking
Hearthlands
Porno Studio Tycoon
NBA Playgrounds
Train Mechanic Simulator 2017
STRAFE
The Final Station: The Only Traitor
Šta mislite o ovom tekstu?
Slice, Dice & Rice
What Remains of Edith Finch

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel Pentium 4 1,8 GHz/AMD Athlon XP 1700+, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 210/AMD Radeon X600
Poželjno:
Intel Core 2 Duo E4400 2,0 GHz/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, 2 GB RAM, Nvidia GeForce GT 340/AMD Radeon X1900 GT
Veličina:
2,3 GB
Adresa:
www .thefinalstation .com

85
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera