TEST OF TIME<>
042017<><>

Sabre Team

Potezne, squad-based strategije bejahu retke zverke u prvoj polovini devedesetih godina prošlog veka, posebno one izometrijske. Zato su ljubitelji ovog podžanra Krisalisov Sabre Team (1992) čekali kao ozebli sunce. U ovoj igri vodite četvoročlani SAS tim kroz nekoliko misija sa ciljem oslobađanja talaca iz ruku terorista. Prvi korak je sastavljanje ekipe (operativci se razlikuju po broju akcionih poena, preciznosti...), a zatim sledi izbor naoružanja, municije i ostale opreme koju ćete poneti na zadatak. Najveći deo ekrana zauzima izometrijski pogled na teren ili zgradu u kojoj se nalazite, dok su u donjem delu ikonice pomoću kojih izdajete naređenja vojnicima. Svaka akcija koju preduzmete: kretanje, rotacija pogled, pucanje, pa čak i gledanje mape oduzima određeni broj akcionih poena. Fokus je na oslobađanju talaca, ponekad uz sekundarne ciljeve poput demontiranja eksploziva, a tu se uz obaveznu upotrebu suzavca i šok bombi najviše isplati stealth pristup, dok će izigravanje akcionih heroja najčešće rezultovati nepotrebnim gubitkom ljudi i opreme. Naime, roster se sastoji od samo osam specijalaca, bez mogućnosti dovođenja pojačanja, pa će gubici u prvih par misija drastično otežati kasniju igru.

Nažalost, igra je kratka i na raspolaganju imate svega pet misija. Sreća u nesreći je što se sve akcije na ekranu odvijaju jako sporo, što se posebno odnosi na AI poteze, jer kompjuter predugo „razmišlja”, pa će se tih pet zadataka ipak prilično otegnuti.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Pang Pang Car
Sabre Team
Šta mislite o ovom tekstu?
Osman
Super Cauldron
Ninja Commando
Peter Shilton’s Handball Maradona

Platforma:
Amiga 1200
Adresa:
goo .gl /bTuu4w
Veličina:
3,7 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera