TEST PLAY<>
042017<><>

Loot Rascals

Kud svi Turci, tu i mali Mujo – beše izreka kojom se poveo britanski studio Hollow Ponds, jer je njihova prva igra još jedan u nizu modernih roguelike naslova ukrašenih retro motivima. Kroz pet nivoa generisanih po slučajnom izboru, glavni junak će, u pratnji dosadnog androida sa škotskim naglaskom, poći u misiju spasavanja džinovske robotske glave iz svemirskog luna-parka, koji je zaposelo grozomorno međudimenzionalno čudovište.

Moderni roguelike naslov ukrašen retro motivima, koji na prvi pogled deluje prosto i simpatično, ali uopšte nije lagan, naprotiv.

Loot Rascals unosi dašak svežine na polju igračke mehanike. Naime, postoje samo dve vitalne karakteristike, koje se odnose na napad i odbranu, a njihova moć se reguliše „opremanjem” različitih karata sa maštovitim nazivima (svemirske gaće su standardni deo opreme). One se smeštaju u dva reda od po pet karata, s tim što efikasnost pojedinih primeraka zavisi od njihove pozicije u odnosu na ostale karte. Takođe, upotrebna vrednost karata može da se poboljša lepljenjem ramova koji igraču daju posebne sposobnosti kao što su plameni napad, teleport ili mamac za odvraćanje pažnje. Uništavanjem nepotrebnih karata dobijaju se žetoni koji se u matičnoj bazi koriste za lečenje ljutih rana, s tim što je svaki naredni heal duplo skuplji od prethodnog, teleportovanje u bazu troši dvadeset pet poteza, a nakon određenog broja poteza, na mapi se pojavljuje razularena horda prejakih protivnika.

Borba je potezna i odvija se automatski, a ishod odlučuju pomenuti atributi, kao i doba dana u trenutku okršaja, koje se menja na svakih pet poteza, od čega zavisi redosled napada, odnosno odbrane. Protivničke karakondžule su u stanju da vam ukradu jednu od karata, koja se potom prenosi u partije ostalih igrača i, nakon što je se dokopaju, pred njima je izbor da li će datu kartu da vam vrate ili je zadrže za sebe. Ukoliko pođu sebičnim putem, hologram vašeg lika će osvetnički krenuti da ih vija po mapi, sa namerom da ih ubije na mestu.

Loot Rascals na prvi pogled deluje prosto i simpatično, ali igra uopšte nije lagana, naprotiv. Protivnici naizgled deluju naivno, jer su predstavljeni kojekakvim biskvitima i plamenim cicamacama, ali su izrazito krvožedni i nemilosrdni, a ogroman doprinos veštačkom dizanju težine u neslućene visine daje RNG faktor. Ako vam zapadnu slabe karte – loše vam se piše i napretka nema, a do ludila dovodi nasumično razmeštanje zamki, koje vas ubijaju po kratkom postupku i često se dešava da se jedna od njih nađe upravo na samom izlazu iz početne baze, te je smrt u tom slučaju neizbežna. Animirane sekvence jesu odlične u tehničkom pogledu, ali ćete ih videti samo na početku i po završetku igre. Taktike, osim odluke kada i koga napasti – nema. Desetak evra nije prevelika suma za jednokratnu zabavu, ali Loot Rascals prebrzo dosadi, što je šteta, jer je mehanika kvalitetno osmišljena i realizovana.

Jan ČMELIK

 
NieR:Automata
Rain World
Horizon Zero Dawn
Mass Effect: Andromeda
Dead Rising 4
LEGO Worlds
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Four Last Things
Styx: Shards of Darkness
Bad Dream: Coma
The Elder Scrolls: Legends
911 Operator
Hollow Knight
The Crow’s Eye
Loot Rascals
Šta mislite o ovom tekstu?
Hidden Folks

Platforma:
PC, PlayStation 4
Potrebno:
dual core procesor na 3,2 GHz, GeForce 9800 GTX ili Radeon HD 5850, 1 GB RAM
Poželjno:
quad core procesor, GeForce 560 GTX, 2 GB RAM
Veličina:
2,4 GB
Adresa:
lootrascals .com
PEGI:
nema

69
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera