TEST DRIVE<>
032017<><>

Plantronics Blackwire C720-M

Radost komunikacije

Kompanija Plantronics se, ako niste znali, bavi proizvodnjom slušalica, hedseta i prateće opreme, uglavnom za poslovne korisnike. Blackwire je serija uređaja, namenjena upravo ovoj kategoriji korisnika, a model C720-M spada u vrh ponude, jer uobičajena jednostavna ambalaža krije proizvod koji je ipak na višem nivou.

Kvalitetna, tvrda torbica za nošenje sačuvaće vaš hedset i ono što smestite u dodatnu pregradu (dokumenta, prenosni hard-disk ili nešto sličnog formata). Sam hedset odgovara dizajnu ostalih modela serije. Relativno tanak i lagan, ali sasvim korektno i kvalitetno izrađen. Dizajn mat crne i polusjajne metalik sive plastike u kombinaciji sa veštačkom kožom daje veoma elegantnu i efektnu notu nečemu što su, vizuelno, obične slušalice sa mikrofonom. Ali, C720-M nisu obične slušalice sa mikrofonom, daleko od toga. Kvalitet reprodukcije vašeg i sagovornikovog govora, i lakoća prebacivanja veze stavljaju ovaj model u višu klasu. Ono što nam se nije dopalo, naročito s obzirom na klasu, jeste ergonomija. Naime, iako hedset stabilno stoji na glavi, ukoliko se naglo nagnete napred, mogu da padnu, što nikako nije dobro kada ste usred razgovora sa klijentom.

Ovaj hedset se sa uređajima povezuje putem USB kabla, odnosno Bluetooth veze. Na USB je povezan sa računarom, a putem Bluetootha sa telefonom. Uređaj se instalira i prepoznaje lako, i ne zahteva dodatne drajvere. Telefon takođe brzo prepoznaje uređaj. Kontrola je veoma jednostavna. Na jedinici se nalaze tasteri za odabir uređaja sa kojim se komunicira, kao i kontrola jačine zvuka. Ukoliko na samom uređaju pokrenete neki audio sadržaj, ili se javite, C720-M će se automatski prebaciti na taj uređaj. Kontrola jačine zvuka je nezavisna, to jest, ne predstavlja klon Windows nivoa zvuka, te će zvuk ostati podešen i na mobilnom uređaju i na računaru. Veoma zanimljiva i korisna je i Smart Sensor tehnologija. U prevodu, treba samo da stavite hedset na glavu i nastaviće se reprodukcija prekinutog audio/video materijala, ili ćete prihvatiti poziv. Takođe, skidanjem C720-M prekidate vezu ili reprodukciju.

Proizvođač tvrdi da ovaj model ima Hi-Fi kvalitet zvuka. Zvuk je svakako izuzetno dobar, mada ga ne bismo poredili sa pravim audio slušalicama. Sa druge strane, s obzirom na svrhu – slušanje govora i povremeno slušanje muzike za računarom, ove slušalice pružaju zaista kvalitetan zvuk. Pošto se radi o poslovnom uređaju, imperativ je imati jasnu komunikaciju sa klijentom. Mikrofon je takođe kvalitetan (mada bi mogao da bude bolji) i uspešno eliminiše okolni zvuk, a vaš govor se prenosi jasno i razumljivo.

C720-M je hedset namenjen, kako ozbiljnijim korisničkim centrima, tako i svim poslovnim ljudima koji imaju potrebu da budu stalno u vezi sa više izvora, ili slušaju prezentacije ili veb seminare, a da pri tom moraju da budu dostupni. Kvalitet i opcije čine ovaj hedset veoma dobrom solucijom za te slučajeve. Cena od oko 150 evra mora da se posmatra iz poslovnog ugla, jer je u pitanju sredstvo za rad, dakle investicija, a ne trošak.

Danilo LUKINOVIĆ

 
MSI Z270 Gaming M7, Asus Maximus IX Hero, Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 i 5
Asus Zenbook 3 (UX390UA)
Logitech M220 Silent, M330 Silent Plus, M720 Triathlon i M171
Nikon D500
Canon PowerShot SX720 HS
TrueCam A4, A5s i A7s
Canon Pixma iP7250
Plantronics Blackwire C720-M
Šta mislite o ovom tekstu?
HP Envy 27s
Microlab B-70
Tenda AC6
Vip Mobile 4G LTE Kućni net (ZTE MF283+)
TP-Link Archer C50

Tip:
hedset
Slušalice:
frekventni opseg 20-20.000 Hz, osetljivost 118 dB
Mikrofon:
frekventni opseg 100-8.000 Hz
Ostalo:
integrisan DSP, Bluetooth 2.1 + EDR, autonomija 10 sati (samo Bluetooth), A2DP Bluetooth profil za strimong sadržaja sa prenosnog uređaja, Smart Sensor tehnologija, aktivna zaštita od prekomerne buke, odvojiv USB kabl, mogućnost instalacije softvera za proširenje mogućnosti
Proizvođač:
Plantronics
Kontakt:
Tehno dućan
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera